Hårdt at være skraldemand!

 Hårdt at være skraldemand!

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Det er efterhånden blevet en anelse svært at hitte rundt i, hvad der er hoved og hale i den konflikt, som der tilsyneladende er opstået mellem skraldemændene og ledelsen på området.

Hvidovre Kommunes ledelse er ude på listefødder med en besvarelse om hvad der måske er baggrunden for problemerne: Nye regler og rammer for arbejdet i afdelingen. Fra skraldemændene har det her i avisens spalter lydt, at tonen i afdelingen er blevet urimeligt hård, at der begås lovbrud, og at voksne mænd bryder grædende sammen.

I denne uge kan vi så afdække, at sygefraværet i afdelingen er alarmerende højt, og at 3F har anmeldt kommunen til Arbejdstilsynet.

Uanset hvad der er galt, så kan konflikten godt udarte sig derhen, at især de borgerlige og liberale kræfter i kommunalbestyrelsen (Konservative, Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne), må sidde og overveje, om ordningen egner sig til at være i kommunale hænder?. I en række andre kommuner er det jo god skik at udlicitere renovationsområdet til private udbydere. Mange hævder at det også er billigere, og i hvertfald slap kommunen for personalefnidder, løbende vedligehold og millionindkøb af store lastbiler m.m.?

Nu har den blå gruppe naturligvis ikke flertal i Hvidovre Kommunalbestyrelse, så det er nok tvivlsomt, om det kommer til at ske - hvis man skal slå den realistiske tone an...

 

nem