Han sikrede VM-sølv til Hvidovre

Han sikrede VM-sølv til Hvidovre

– og torsdag aften står Kim Astrup så overfor VM-makkeren i HBCs premierekamp i Badmintonligaen

BADMINTON: Alt er muligt i topsport – og det ultimative var lige ved at ske for Hvidovre Badminton Clubs verdensstjerne, Kim Astrup, da han søndag aften stod i VM-finalen i herredouble i Royal Arena. Sammen med makkeren Anders Skaarup Rasmussen spillede Kim Astrup foran 10.000 tilskuere en meget velspillet og dramatisk kamp om guldet mod det koreanske par Seo og Kang, hvor de forbandede små marginaler i sidste instans, tippede til asiaternes fordel og indbragte dem en sejr på 14-21, 21-15,21-17.

At Astrup og Skaarup, der for to år siden vandt en VM-bronzemedalje, var i stand til at nå så langt, var overraskende for de fleste, fordi parret ”kun” var 11. seedet. Men når man ser på deres resultater i de seneste måneder, var det måske alligevel ikke helt uventet. Efter sejr ved European Games i juni fulgte de op med triumf i Canada Open i Calgary. Så da VM gik igang, var det med 16 sejre i træk på den internationale scene. Ved VM imponerede Astrup og Skaarup i særdeleshed ved at udradere verdensranglistens nummer to og tre.

Premiere i ligaen

I igangværende uge venter nye og mere jordnære opgaver på VM-sølvvinderne.

Kim Astrup og holdkammeraterne fra Hvidovre Badminton Club tager torsdag aften fat på sæsonens første kamp i Badmintonligaen, når holdet spiller på udebane mod Højbjerg. Det er Hvidovre Badminton Clubs første kamp i Badmintonligaen i 17 år og både spillere og trænere ser frem til udfordringen.

”Højbjerg er traditionelt en af de største klubber. Senest var de med i ”Final 4”, så vi drager til Jylland med respekt for vores modstander”, fastslår cheftræner Anders Kristiansen. ”Men når det er sagt, så er vi fulde af fortrøstning. Vores spillere har, siden vi sikrede oprykningen til Badmintonligaen, trænet supergodt og professionelt. Derfor er jeg fuldt af optimisme forud for sæsonstarten”.

Forståeligt nok, fordi der på det aktuelle HBC-hold bl.a. er fire danske landsholdsspillere: Kim Astrup, Hans-Kristian Vittinghus Mathias Thyrri, Rikke Søby Hansen. Oveni er der yngre HBC-kræfter med masser af potentiale – Anna Siess Ryberg, Mette Werge, Ann Sofie Husher Ruus og Sebastian Bugtrup – samt svensk-indoneseren Andi Fadel Mohamad og det belgiske herresingletalent, Julien Carraggi, aktuelt nummer 49 på verdensranglisten.

Stærke navne der kommer i spil i Højbjerg, hvor VM-sølvvinder Kim Astrup kuriøst nok kan komme til at stå overfor Anders Skaarup, da han repræsenterer den jyske storklub.

Sæt i øvrigt kryds i kalenderen ud for tirsdag den 19. september kl. 18.30, hvor HBC spiller første hjemmekamp, når Solrød Strand lægger vejen forbi HBC Hallen.

Foto: Kim Astrup og makkeren Anders Skaarup Rasmussen med sølvmedaljerne om halsen.