Har vi for mange dagligvarebutikker?

Har vi for mange dagligvarebutikker?

I 2030 skal madspildet være halveret, skriver ANETTE HANSEN

LÆSERBREV: Ifølge Stop madspild lokalt smider vi mad ud, der svarer til 814.000 tons hvert år. Det meste mad bliver smidt ud i husstandene; men også butikkerne smider rigtig meget spiselig mad ud. 11,7 % af madspildet kommer fra butikker og engros.

I 2030 har Europa Parlamentet besluttet af madspildet skal være halveret. Det svarer til at vi bruger 4-5% mindre CO2 og sparer 4,2 milliarder kroner om året. Disse heftige tal fik mig til at tænke på, hvor mange dagligvarebutikker vi egentlig har i Hvidovre til at servicere de ca. 55.000 indbyggere, vi er.

Jeg har talt det til ca. 22, store som små. Min optælling har vist at der er 2 365-butikker, 2 Rema1000, 5 Netto, 3 Lidl, 2 Føtex, 1 SuperBrugs, 1 Kvickly, 1Letkøb, 2 Min Købmand og 3 andre små butikker. Det er rigtig mange og måske er det nok. Specielt i området omkring Hvidovrevej ligger der mange dagligvarebutikker og de fleste af os indbyggere har indenfor 5 minutter adgang til 10 butikker og der er en mere på vej. En stor Rema 1000.

Ikke noget at sige til at der bliver smidt meget mad ud. Hvis vi også gerne vil opnå målet med halveringen af madspild i 2030;må vi nok se i øjnene, at antallet af butikker har en betydning. Alle butikker skal have et udvalg af friske vare, der er indbydende og får os til at vælge netop den butik og disse friske vare ender altså for en stor dels vedkommende som madspild. Jeg tror, det er på tide at kigge på antallet!

Venlig hilsen

Anette Hansen,

Hvidovre Strandvej