HBC’er blev årets spiller i Danmark

HBC’er blev årets spiller i Danmark

Mange flotte DM-præstationer af HBC, der næste tirsdag spiller Ligakamp hjemme mod Gentofte

BADMINTON: HBC´s to stærkeste kort, Kim Astrup og Mathias Thyrri Jørgensen, var begge fraværende til DM på grund af skader – og derfor gik klubben glip af et par topplaceringer ved mesterskaberne, der blev spillet i Sønderborg.

Det til trods blev DM-dagene en særdeles positiv event for Hvidovre-klubben.

Ikke bare fordi Hans-Kristian Vittinghus i en alder af 38 år vandt bronze i herresingle, men også fordi tre andre Hvidovre-aktører var milimetertæt på at spille sig i medaljerne.

Mette Werge og Sebastian Bugtrup tabte i kvartfinalen i mixeddouble med 21-23 i tredje sæt mod de senere Danmarksmestre. På kvartfinaledagen var Mette Werge ligeledes tæt på at skabe en sensation, da hun sammen med makkeren fra Lillerød, Anna-Sofie Nielsen, pressede Sara Thygesen/Majken Fruergård, DM-stævnets største favoritter, ud i to tætte sæt: 19-21, 18-21.

I damesingle var det Ann-Sofie Husher Ruus som også var ”lige ved og næsten” i sin kvartfinale. Men også hun tabte i tre sæt - mod Højbjergs Amalie Schultz Terp Nielsen. Hvidovre-spilleren førte 19-17 i afgørende sæt, men endte med at tabe 19-21. Og for at det ikke skal være løgn, så led også Vittinghus/Bugtrup tresæts-nederlag i deres herredouble-kvartfinale.

- Vi var SÅ tæt på at overraske. Hvilket understreger den kvalitet og bredde der efterhånden er i vores trup, lød konklusionen fra træner Niclas Nøhr, der også kunne fryde sig over at et par DM-debutanter, 18-årige Kristoffer Kolding sammen med HBC-makkeren Tobias Rønbøg, storspillede ved at vinde deres første kamp ved DM.

Trods sin skade var Kim Astrup alligevel aktiv på finaledagen i det sønderjyske, fordi han sammen med makkeren Anders Skaarup Rasmussen blev hyldet som ”Årets Spillere” i Danmark. Verdensklasse-doublen blev foretrukket fremfor singlespecialisterne Viktor Axelsen og Anders Antonsen.

Alle HBCs stjernenavne er med, når klubben førstkommende tirsdag 18.30 spiller hjemme i Badmintonligaen mod Gentofte BK. Inklusive belgiske Julien Carraggi, der netop er blevet singlemester i Belgien.

Der er gratis adgang i HBC Hallen, hvor det handler om at få dén sejr der vil holde liv i håbet om at HBC kommer med i medaljekampene.

Foto: Kim Astrup blev sammen med makkeren Anders Skarup kåret til årets spillere.