HBC ”på tavlen” i åbningsmatchen

 HBC ”på tavlen” i åbningsmatchen

Oprykkerne fik point på en af de sværeste udebaner efter gode individuelle præstationer

BADMINTON: Efter 17 års udenfor det fine selskab gjorde Hvidovre Badminton Club i torsdags comeback i den bedste danske række, og selv om torsdagens premierematch endte med et nederlag på 2-7, var der masser af optimisme efter udekampen mod Højbjerg Badmintonklub – en af spids-favoritterne til at vinde årets danske holdmesterskab.

HBC-sejrene faldt i herresingle, hvor den belgiske debutant Julien Carraggi og gennemrutinerede Hans-Kristian Vittinghus sled sig til sejre i udmarvende tre-sæts kampe, og de to gevinster betød, at HBC dermed fik ”åbnet” pointkontoen i første hug, fordi hver eneste sejr i holdkampen tæller.

Og det kunne såmænd godt være blevet til endnu flere gevinster.

F.eks. i damedoublen hvor Mette Werge og Ann-Sofie Husher Ruus tvang favoritterne, landsholdsspillerne Amalie Magelund og Selena Piek, ud i tre sæt i en særdeles underholdende og velspillet kamp. Det samme gjorde Kim Astrup/Sebastian Bugtrup i 1. herredouble, mens talentfulde Anna Siess Ryberg i 1. damesingle spillede forrygende mod Danmarks næstbedste, Line Kjærsfeldt, og først var besejret efter to jævnbyrdige sæt.

Optakten til holdkampen var, set med HBC-øjne, ikke den bedste. På kampdagen måtte HBCs landsholdsspiller, Mathias Thyrri, der skulle have spillet både mixed- og herredouble, melde afbud på grund af en lille skade. Derfor blev Oliver Lau Andersen i 11. time indkaldt og han klarede, trods to nederlag, opgaven særdeles godt. Oveni var der til det sidste tvivl om Rikke Søby Hansens deltagelse, fordi hun var syg i dagene op til premieren. Hun stillede dog til start i hvad der var hendes debutkamp for HBC, men var grundet omstændighederne kun i stand til at spille mixeddoublen.

”Ja, det hele blev lidt spændende på grund af diverse problemer. Selvfølgelig var det en svækkelse, at vi måtte undvære Thyrri. Men da vi lige havde rystet premierenerverne af os, leverede alle mine spillere, hvad vi kunne forlange og forvente”, lød det fra cheftræner Anders Kristiansen.

Hovedparten af HBCs spillere blev i Højbjerg, hvor det hen over weekenden gjaldt sæsonens første Grand Prix eliteturnering, og mange af Hvidovre-aktørerne fik gjort god reklame for dem selv og deres klub. Mette Werge ved at nå finalen i damedoublen sammen med Værløse-makkeren Iben Bergstein. I den afgørende kamp tabte parret i tre sæt til Amalie Kudsk og Signe Schulz fra Værløse. Imens hentede Ann-Sofie Husher Ruus bronze i single og en tilsvarende placering fik Bugtrup/Vittinghus i herredouble.

HBCs næste kamp i Badmintonligaen er hjemme i HBC Hallen tirsdag den 19. september, hvor Solrød Strand bydes indenfor.

Foto: Mette Werge (tv) og Ann-Sofie Husher Ruus var tæt på uventet sejr i Højbjerg.