Hetz på plejehjem?

Hetz på plejehjem?

Inger Kristine Hansen om Krogstenshave-historierne. Og et svar fra redaktionen:

LÆSERBREV: Det er svært at gennemskue hensigten med de to forsidehistorier om Krogstenhave Plejehjem. Jeg har en ægtefælle, hvis hjem er på krogstenshave, af den grund har jeg personlig følelser, når jeg læser artiklerne. På mig virker de i den grad grænseoverskridende på grænsen til det ondskabsfulde, at nedgøre forholdende på et bestemt plejehjem, samt beskylde ledelsen for nepotisme. Jeg synes ikke, at det er fair presseetik, at mæske sig med personlige beskyldninger.

Personligt påvirker det mig på den måde, at jeg bliver bekymret. Hvordan påvirker det offentligt ansatte, at blive hængt ud i medierne? Får de mindre overskud, hovedpine, stress, siger de op eller bliver de måske sygemeldt, til skade for plejehjemmet. Jeg kan ikke lade være med at opfatte det som en hævnakt fra et tidligere personale, i hvert tilfælde fra en, som ikke har arbejdet på hjemmet siden 2014. Jeg mener, at personsager i ældreomsorgen af flere åbenlyse årsager, er et meget følsomt område, som ikke bør komme i gabestokken på Hvidovre Torv eller i Hvidovre Avis. Vi må kunne stole på, at det kommunale tilsyn tager sig sit ansvar bevidst, hvis der er bekymring for ledelsessvigt.

Inger Kirstine Hansen

Risbjerggårds Allé

 

SVAR fra redaktionen – Ingen hetz mod plejehjem

Først og fremmest tak for dit læserbrev, hvor du rejser en bekymring for medarbejderne på Krogstenshave.

Det er netop medarbejdernes trivsel, som flere tidligere og nuværende medarbejdere beretter om til Hvidovre Avis. Artiklerne beskriver, at lederes ansættelser af familiemedlemmer og venner skaber et arbejdsmiljø, som gør det svært at være medarbejder på det lokale plejehjem.

Hvidovre Avis beskytter naturligvis sine kilder, men det skal ikke stå uskrevet, at avisen har dokumentation for påstandene, og at dokumentationen stammer fra langt flere end de fire kilder, vi konkret henviser til i artiklerne. En af dem, som vælger at stå frem med navn, mener du vil have hævn over plejehjemmet. Det er en påstand, der står helt for din egen regning, men den kan opfattes nedgørende, hvis der ikke er dokumentation for den. Når vi bringer en kilde ind i vores artikler, hvis ansættelse går en årrække tilbage, så er det for at vise, at kritikken er blevet rejst tidligere og har været bragt frem i en årrække. Vi kan således også dokumentere, at det er en problemstilling som både den tidligere centerchef for området, den tidligere borgmester og den nuværende borgmester er bekendt med.

Ledere på plejehjemmet har dokumenterbart og i flere tilfælde ansat nært beslægtede familiemedlemmer og tætte venner under sig. Det faktum har en række kilder, både nuværende og tidligere medarbejdere, påpeget er problematisk for arbejdsmiljøet på plejehjemmet. Det handler således ikke om hænge enkelte medarbejdere ud eller udføre en såkaldt hævnakt eller hetz mod Krogtenshave. Det handler derimod om at beskrive nogle ansættelsesforhold på Krogstenshave, som i følge nuværende og tidligere ansatte på Krogstenshave har medført og fortsat medfører et problematisk arbejdsmiljø.

Vi har naturligvis forelagt kritikken for Hvidovre Kommune, der blandt andet påpeger i deres svar til Hvidovre Avis, at ledere ikke må ansætte familiemedlemmer, men at kommunen har kendskab til, at det er sket. Hvidovre Kommune påpeger ligeledes, at det ikke vil ske i fremtiden. Ud af det kan man velsagtens konkludere, at det faktisk ikke er hensigtsmæssigt, at der er sket ansættelser af den karakter, som Hvidovre Avis har beskrevet.

Hvidovre Kommune har endvidere svaret, at der altid skal arbejdes med arbejdsmiljø, men at målinger fra Krogstenshave ikke peger på, at der er problemer på stedet. Det er godt, men det ændrer ikke på, at der er en gruppe nuværende og tidligere medarbejdere, der ikke er enige i Hvidovre Kommunes målinger.

Du har ganske givet ret i, at personsager er følsomme. Af samme årsag nævner vi ikke navne på de pågældende ledere, og dem de har ansat. At personsager er følsomme er imidlertid ikke det samme som, at man som avis ikke må dokumentere og beskrive, at der kan være problemer med arbejdsmiljøet, set fra et medarbejderperspektiv. For Hvidovre Avis handler det ikke om hverken hævn eller hetz, men om fakta og dokumentation og om at afdække, at en gruppe medarbejdere finder arbejdsmiljøet knap så godt, som de kommunale målinger tilsyneladende beskriver.