Hey Risbjerg, …hva’ sker der for dig?

 Hey Risbjerg, …hva’ sker der for dig?

Kom med din mening om lokalplanen, skriver KRISTOFFER JOHANSEN

LÆSERBREV: ’Vaks ved havelågen’ siger dem der aktivt interesserer sig for forslaget til lokalplan for Risbjerg kvarteret. Altså dem, hvis tid i kvarteret mest er bag dem og ikke foran dem. Ja, der var noget med et brev fra kommunen på din yndlingsportal (nu kan du næsten ikke få luft).

Du er flyttet hertil inden for de sidste ti år. Måske med dit første barn, eller fordi du og din partners næste skridt var at stifte familie. I egen bolig fyldt med drømme for fremtiden. Risbjerg var der, du så mulighederne. Uanset hvad dine planer er og hvad du drømmer om, mener jeg at du skal kigge forslaget igennem inden lokalplan bliver til lov.

Måske har du købt et hus med en drøm om at kunne bygge til når børnene blev større. Måske fordi du er klimabevidst. Hvis din grund er for lille, må du indstille dig på at du skal rive huset ned og bygge et nyt i to etager i stedet. Alternativt må du vente med at sælge køjesengen til efter børnene er flyttet.

Måske købte du ind på tanken om luft og frihed omkring dig i stedet for lejlighedens og naboernes snærende bånd. Væk fra ham den gamle, der hamrede på døren kl. 21.30 fredag, imens I hyggede med rødvin og musik. Nu bliver det i stedet ham den gamle, nede fra nr. 5, der hamrer på døren lørdag morgen kl. 9 for at skole dig i hjemmehørende arter for grønne hegn og belærer dig om den helt korrekte og rettidige beskæring, der skal finde sted to gange årligt.

Måske vidste du ikke hvad den der ”bevaringsværdig” betød, da du købte huset. Den, hvor ejendomsmægleren sagde at det ikke var noget problem i praksis – den var jo kun middel. Den kan nu koste dig en million. Millionen kan du måske lægge til den anden million som forsvandt ved omlægningen af skoledistriktet sidste år. Jeg håber ikke for dig, at du står overfor at skulle refinansiere dine lån de kommende år.

Forslaget til en lokalplan for Risbjerg er skabt af forvaltning og politikere. Måske med stor indflydelse fra ganske få lokalhistorisk interesserede, der nyder en helt særlig adgang til forvaltningen. Vi behøver ikke at være enige, men du skylder dig selv og os andre din mening. Her gælder at selv om det er sagt, så sig det igen – volumen tæller. Du skal ikke bekymre dig om retstavning og formuleringer, hvis bare du holder en nogenlunde rimelig tone. Når først formanden for planudvalget er steget ned fra bjerget med lokalplanen skrevet i sten, bliver det svært at ændre de næste mange år.

Kristoffer Johansen

Bosiddende i

Risbjerg kvarteret