HIF må træne ude i Vanløse

 HIF må træne ude i Vanløse

Superligamandskabet kan ikke træne i Hvidovre

FODBOLD: Hvidovres superligamandskab har taget hul på forberedelserne til forårets kampe, hvor man har arrangeret tre træningskampe og en træningslejr til Tyrkiet. Dog har starten ikke været optimal for klubben, der fra 1. februar bliver fuldtidsprofessionelle.

Det lokale Superliga-hold har nemlig måtte søge udenbys for at finde en frostfri træningsbane. Det skyldes at Hvidovre Kommune har fravalgt at salte kunstgræsbanen når frosten kommer, så banerne er glatte og ujævne.

Det betød at HIF i perioder i 2023 ikke har kunne træne med bold, blandt andet op mod årets sidste kamp mod Brøndby, fortæller Sportschef Peter Lassen. – Vi har måtte flytte træningen til Vanløse, så vi kan spille på en bane som er ryddet og saltet. Vi er rigtig kede af at vi ikke kan træne hjemme men er samtidig glade for at Vanløse har budt os velkommen, så vi kan få de optimale forhold frem mod et spændende forår.

Klubbens træningskampe i januar er nu også programsat, hvor den første kamp spilles på lørdag den 13. januar på Falster mod 2. divisionsholdet Nykøbing FC kl. 12.00.

Næste weekend spiller man på den anden side af kommunegrænsen, hvor man møder Brøndby kl. 13.00. Sidste test i Danmark bliver lørdag den 27. januar kl. 10.00 ude mod Hillerød fra 1. division, inden turen går til Tyrkiet hvor der venter to træningskampe.

Årets første Superligakamp er søndag den 18. februar hvor Randers FC gæster Pro Ventilation Arena.

Foto: Per Frandsen og hans tropper måtte træne i Vanløse.

spo