HIF måtte nøjes med en 3-plads

 HIF måtte nøjes med en 3-plads

En slutsejr over Næstved var lyspunktet ved "Belt Cup"

FODBOLD: Hvidovre skulle i weekenden til Nykøbing og forsvarer "Belt Cup"-trofæet, som blev vundet sidste år i Lübeck. Turneringen var dog langt fra den standard, tyskerne havde leveret året før og hele tilskueroplevelsen var ærlig talt noget skuffende.

Hvidovre skulle spille to gruppekampe mod henholdsvis tyske SV Eichede og værterne fra Nykøbing FC.

I den første kamp mod det tyske hold var HIF overlegen, Eichede stod lavt og gjorde alt for at forsvare eget mål, hvilket ikke efterlod mange chancer til Hvidovre. Efter 23 minutter kom backen Ahmed Iljazovski på måltavlen, da han dukkede op på efter et hjørnespark og headede bolden i mål til 1-0.

I det 31. minut blev Martin Spelmann nedlagt, men dommerens fløjte forblev tavs. Spelmann løb tilbage godt tosset fordi frisparket ikke blev dømt. Han kom derefter i infight med en tysk spiller, som han tacklede hårdt, hvorefter han fik en albue i hovedet. Herefter falder tyskeren til jorden, og Spelmann bliver præsenteret for det røde kort.

At HIF blev reduceret til 10 mand ændrede dog ikke på kampbilledet, - resten af 1. halvleg var holdet fortsat dominerende og det fortsatte også efter pausen. Men udvisningen blev dog dyr, da HIF ikke formåede at sætte kniven ind mod tyskerne. Den smalle sejr betød så, at HIF havde brug for en stor sejr mod Nykøbing, hvis man skulle være nogenlunde sikker på at nå i finalen igen i år.

Det blev dog langt fra tilfældet. Per Frandsen havde skiftet godt ud og gav spilletid til en del af reserverne, hvilke aldrig blev helt godt. I stedet var det hjemmeholdet der - efter bare 5 minutter - fik scoret til 1-0. Målet betød at Nykøbing kunne stå meget dybt og forsvarer eget mål. Hvidovre spillede helt uden tempo og fik fortjent ikke udlignet, hvilket betød at HIF sluttede som 2’er i puljen og skulle derfor spille om tredjepladsen mod Næstved.

Stærkere HIF-hold

Her havde Per Frandsen næsten sat det stærkeste hold til rådighed, hvilket også betød at spillet hang meget bedre sammen.

Lejesvenden fra AaB Marco Ramkilde var med for første gang, det samme var Christian Greko Jakobsen, og de to var bestemt med til at løfte Hvidovres spil. Efter en halv time kom kampens første mål da Marius Papuga fik sendt et flot sideskift til Marc Nielsen, der fik afleveret ind til Greko, der sørgede for 1-0.

I 2. halvleg virkede Hvidovre til at have overhånden, og noteredes for flere optræk, selvom tempoet faldt en smule i sommervarmen. Efter lidt over en times spil, kom der så lidt fart fra Lirim Qamili. Han blev sendt afsted i højre side, hvor kantspilleren trak godt ind i banen og sparkede bolden flot forbi Nicklas Dannevang i Næstved-målet.

I kampens sidste minut fik Ahmed Iljazovski lagt bolden ind i feltet til indskiftede Mathias Andreasen der blot skulle sætte en inderside på, for at lukke kampen endegyldigt til 3-0, og sikrede dermed Hvidovre tredjepladsen.

På lørdag venter så Lyngby i den sidste træningskamp inden Superligaen skydes i gang. Det er på Lyngby stadion lørdag kl. 13.00.

 

ka-ma