HIF tog tre point i drama

HIF tog tre point i drama

2-1 sejr over OB gav et lille håb. VAR-drama til slut, hvor HIF for en gang skyld fik lidt kredit. Hjemmekamp mod Viborg på søndag

FODBOLD: Med den anden sejr på stribe lukker HIF sig igen en smule ind i overlevelseskampen i Superligaens nedrykningspil. Søndag tog HIF nemlig endnu en sejr i Odense mod kriseramte OB, der fortsat har til gode at vinde på hjemmebane.

HIF kom flyvende ud fra start, spillede nok den hidtil bedste 1. halvleg, og fik skabt masser af chancer, hvor især Lirim Qamili havde flere store muligheder. Især lykkedes det Hvidovre at stresse OB i opspillet, hvor det blev til flere omstillinger højt oppe på banen.

Det første mål skulle dog ikke komme fra åbent spil, men efter et hjørnespark, som Jonas Gemmer tog sig af i fraværet af karantæneramte Fredslund og en småskadet Marc Nielsen. Gemmer fik sendt bolden ind til Christian ”Greko” Jakobsen der fik headet bolden i mål til 1-0.

Hvidovre fortsatte presset på gæsterne og havde bestemt mulighederne for stikke kniven dybere ind. Hjemmeholdet havde en enkelt farlig afslutning da Bashkim Kadrii med et knækskud tvang Filip Djukic til at give et hjørnespark.

Trætheden meldte sig

Efter den imponerende 1. halvleg, blev der vendt op og ned på tingene straks efter pausen. OB fik presset Hvidovre alt for langt tilbage, og Per Frandsens tropper virkede trætte, men kæmpede dog heroisk.

OB presset gav dog også muligheder for HIFs omstillingsmaskine og flere gange havde HIF med Tobias Thomsen i spidsen mulighed for at ”lukke kampen". Med ti minutter igen kunne de mange medrejsende HIF tilhængere så juble igen, da Indskiftede Marc Nielsen fik sendt et flot indlæg ind i hovedet på Tobias Thomsen. OB keeperen fik afvist i første omgang og fik viftet bolden tid side, men her stod Lirim Qamili klar til headede bolden i mål til 2-0.

Bedst som det lignede at OB var døde og begravede, fik indskiftede Max Ejdum alt for meget plads til at sende en afslutning langt ude fra, af sted mod Filip Djukics mål. HIF keeperen kunne blot se til at bolden gik i mål og så var OB tilbage i kampen.

Djukic måtte diske op med flere gode redninger, men i det 4. ud 5 overtidsminutter fik OB igen prikket bolden i kassen efter frispark på kanten af feltet. Jublen forstummede dog på Odense stadion, da det blå VAR-skilt dukkede op på storskærmen. ”Tjek for offside” Både OB og HIF måtte holde vejret i hvad der må have føltes som en time, - før kampens dommer gjorde det velkendte håndtegn, der indikerede at målet var offside. For en gang skyld var VAR med Hvidovre.

Dermed kunne HIF tage alle tre point som betyder at HIF nu er 8 point fra en overlevelse med fem kampe igen.

Kan HIF derfor få et godt resultat med Viborg på søndag og Randers næste søndag, kan de sidste tre kampe mod OB, Vejle og Lyngby blive rigtig spændende.

 

ka-ma