HIF vendte helt billedet efter tordenbrag og pause

HIF vendte helt billedet efter tordenbrag og pause

2. halvlegs overraskende HIF-dominans i Randers gav vigtigt første point i Superligaen

FODBOLD: To kampe er ikke helt nok til at sige hvor Hvidovre står i den nye Superliga. Men man kan trods alt konstatere, at HIF ikke er blevet "kørt over" af guldaspiranterne fra FC Midtjylland, og ej heller af Randers, som man søndag sikrede sig det første point imod, endda på udebane.

Det lugtede dog slet ikke af point i starten, hvor Hvidovre ikke kunne få spillet til at fungere. Presset var for usammenhængende og bolden blev ofte smidt væk alt for hurtigt, hvilket betød af HIF kom til at stå alt for langt tilbage på banen.

Bedre blev det ikke efter ti minutter, da bolden ikke blev ekspederet væk efter et hjørnespark, hvor en afslutning blev blokeret af Matti Olsens arm, og dommeren pegede resolut på pletten. For anden kamp i træk skulle Filip Djukic stå klar på stregen, men denne gang gik han til den forkerte side og så var Randers i front 1-0.

Efter en halv time så Hvidovre igen skidt ud, da Simen Nordli blev spillet fri inde i feltet fra højre side, og så stod det 2-0.

Så groggy ud

Hvidovre lignede en groggy bokser og man sad med fornemmelsen af at det godt kunne blive grimt. Men bedst som de bange anelser var ved at indfinde sig, slog Hvidovre til med et flot mål. Marc Nielsen fik spillet Lirim Qamili i en god position i venstre side, hvorfra han fik spillet bolden flot ind over til Andreas Smed. Kantspilleren kvitterede for sin første startplads i sæsonen med at prikke klubbens første Superliga mål ind i 26 år.

Kort efter lød et kæmpe tordenbrag i det fjerne og kampens dommer fløjtede hurtigt af og sendte de to hold indenfor.

Den næste halve times brugte Hvidovre i omklædningsrummet til at tale spillet igennem, imens Randers spillerne blev sendt i fitnessrummet.

Det virkede til at Hvidovre havde ”valgt” rigtigt, i hvert fald var det klart HIF der kom bedst ud efter tordenpausen og leverede en helt anden energi end i de første 35 minutter.

I den rigtige 2. halvleg fortsatte Hvidovre de gode takter, og efter 52 minutter var der comeback til Tobias Thomsen, der var tilbage for første gang siden Vejle kampen 14. april. Han kom ind og leverede en fin indsats og var med til at lægge det velkendte pres.

Kort efter stak Hvidovre så kniven ind, da Andreas Smed og Christian Greko Jakobsen brød igennem i venstre side, hvilket gav Greko en gunstig position inde i feltet, hvor han flot fik sparket bolden i mål til 2-2. Dermed brød Greko ni måneders scoringstørke, og kronede en rigtig god kamp.

Det gode spil fortsatte og der var flere gange optræk til chancer, hvor i sær Lirim Qamili , der med indskiftningen af Thomsen, blev rykket over på kanten var en evig trussel.

Men den sidste del af kampen var det to trætte hold, der kæmpede for at få prikket bolden ind og fem minutter inde i overtiden fik Randers en stor mulighed for at tage alle tre point da man fik et frispark på kanten af feltet som man dog ikke udnyttede.

HIF tog dermed sæsonens første point efter et flot comeback hvor man virkelig viste moral efter at have været nede på udebane med 2-0. Bemærkelsesværdigt var det at - med undtagelse af Jonas Gemmer - var det kun spillere fra sidste sæsons trup der startede inde i kampen.

 

Foto: Greko brød sin ni måneders scoringstørke med scoringen til 2-2 i Randers.

ka-ma