HIFérne bliver fuldtidsproffer

HIFérne bliver fuldtidsproffer

For første gang i tyve år har Hvidovre igen et fuldtids professionelt fodboldhold

For første gang i tyve år har Hvidovre igen et fuldtids professionelt fodboldhold, når HIF fra 1. februar går fra et deltids setup med bestående af 5 træningspas og to taktikmøder til at cheftræner Per Frandsen kan planlægge hele dagen for hans spiller. Det oplyser klubbens sportschef Peter Lassen og direktør Bo Tue Knudsen.

"Der har været seriøse drøftelser om overgangen til fuldtidsfodbold allerede inden sæsonstart, da det er retningen, vi ønsker at føre klubben i. Desværre vurderede vi, at det ville være udfordrende at etablere en tilfredsstillende struktur på så kort tid. Nogle kontrakter med kort horisont gjorde det vanskeligt at få det hele til at gå op. Derfor besluttede vi os for at arbejde hen imod en fuldtidsmodel fra årsskiftet i stedet," udtaler Peter Lassen.

Direktør Bo Tue Knudsen tilføjer:

"At vende tilbage til en fuldtidsklub har været en målsætning for os, og vi er stolte over, at det nu er blevet en realitet. Det har været afgørende, at overgangen både giver sportslig og økonomisk mening for Hvidovre. Beslutningen er derfor velovervejet og en integreret del af vores strategi om at forankre os som en fast top 18-klub i Danmark."

"Vi er ekstremt stolte af, at vi nu har mulighed for at opgradere vores sportslige setup, så vores trænerteam kan disponere over spillerne i flere timer om dagen. Dette giver os også mulighed for at fokusere mere på den individuelle udvikling af hver enkelt spiller," udtaler Bo Tue Knudsen.

"Spillerne har reageret fantastisk positivt på ændringen. For nogle har det ikke medført større udfordringer, da vi har tilpasset kontrakterne med blot ændringer i mødetiderne. Andre har været nødt til at opsige deres andet job eller tilpasse deres pågående uddannelse. Vi er yderst taknemlige for den engagement og dedikation, spillerne viser over for klubben," afslutter Peter Lassen.

Sidst HIF havde et fuldtidsprofessionelt fodboldhold var tilbage i start 00´erne da Peter Schmeichel ejede klubben. Siden da man trænet eftermiddag efter spillerne havde været på arbejde, men nu kan klubbens Superliga drenge koncentrér sig om at spille fodbold.