Hør en af nutidens største unge pianister

Hør en af nutidens største unge pianister

Risbjerg kirke inviterer til koncert med højdepunkter fra romantikkens klavermusik

Den prisvindende klavervirtuos Sergei Redkin spiller Mendelssohn, Chopin og Liszt på lørdag den 16. marts kl. 15.00 i Risbjerg kirke.

Sergei Redkin er en af nutidens største unge pianister.

I øjeblikket har han base i Bruxelles, men den prisvindende musiker kommer oprindeligt fra Krasnojarsk i Sibirien. I 2004 flytter Redkin som blot 13-årig til Sankt Petersborg, da han bliver optaget på Rimsky-Korsakov Konservatoriet – først på skolen for talentfulde unge musikere og dernæst på konservatoriets bacheloruddannelse hos Alexander Sandler. Ved siden af sine klaverstudier modtager Redkin også kompositionstimer hos Alexander Mnatsakanian, en af Shostakovichs sidste elever.

I 2012 vinder den talentfulde pianist Maj Lind klaverkonkurrencen i Helsinki, efterfulgt af en førstepris ved Prokofiev-konkurrencen i 2013, samt bronzemedaljen ved Tchaikovsky-konkurrencen i 2015.

Siden da har Sergei Redkin optrådt verden rundt, både ved solorecitals, men også som klaversolist med de vigtigste orkestre, på turnéer i bl.a. Frankrig, Schweiz, USA, Mexico, Japan og Kina.

I 2021 modtager Redkin 2. præmien i Queen Elisabeth konkurrencen i Bruxelles og bliver derefter boende i Belgien, da han takket være sin succes ved de største internationale konkurrencer er blevet en af Europas mest eftertragtede pianister, som regelmæssigt gæster de mest prestigefyldte festivaler, såsom Verbier og Lucerne festivalerne.

Foto: Ved koncerten i Risbjerg Kirke opfører Sergei Redkin musikalske perler fra klaverets mest betagende og virtuose repertoire.

Der er gratis adgang til koncerten.

Den prisvindende klavervirtuos Sergei Redkin