Hun har bragt kvalitetsteater til Hvidovre

Hun har bragt kvalitetsteater til Hvidovre

Anitta Rokkjær Kristiansen, Hvidovre Teaterforenings formand, runder de 80 år på fredag

Anitta Rokkjær Kristiansen, - i næsten 20 år har hun været garant for at teaterpublikummet i Hvidovre har fået et alsidigt og kvalitetsmæssigt repertoire, fortrinsvis med anmelderroste forestillinger fra teatrene rundt om i landet, - fra Det Kgl. Teater og Folketeatret til produktioner fra mindre provinsscener.
På fredag den 14. april fylder den lokale "teaterchef" 80 år, men er stadig i fuldt vigør med at forberede forårets og næste sæsons mange forestillinger i Hvidovre Medborgerhus, - det man nu kalder "Kometen". Hun bruger megen tid - også på kilometerkørsel - sammen med ægtemanden Poul Kristiansen, da de sidste 10 år har været bosat i sommerresidensen i Marielyst på Lolland-Falster. Men det hjælper jo at ægtefællen har kørekort og også er med i teaterarbejdet og bestyrelsen.
- Og vi bliver da ved så længe bilen - og vi selv - vi kan klare turen, siger Anitta. - Af og til kan vi også overnatte hos gode venner i Hvidovre. Og så længe jeg har det godt, vil jeg da gerne fortsætte det spændende arbejde i teaterverdenen. Vi har heldigvis en meget ihædrig bestyrelsen, også med mange nye kræfter. 
Ægteparret sagde farvel til deres lejlighed i Lejerbo i Hvidovre for omkring 10 år siden, da der ikke var råd til at have bolig to steder, og de holder også meget af sommeren på "sydhavsøerne".
20 år i spidsen
Anitta Rokkjer Kristiansen har været formand for Hvidovre Teaterforening i snart 20 år. Hun kom med i arbejdet allerede i 2002, og blev  formand i 2004.
- Hvordan er den interesse opstået?
- Jeg har vel altid været glad for teatret, og har da også optrådt på de skrå brædder et par gange, bl.a. sammen med professionelle skuespillere, da Teater Vestvolden for flere år siden startede ud med egnsspillene, fortæller Anitta. 
Ud over det omfattende foreningsarbejde, f.eks. med udvælgelsen af forestillinger rundt om i landet, har hun også haft tid til at påtage sig andre kulturelle opgaver i Hvidovre, bl.a. en periode som formand for foreningen “Rødderne” i Teater Vestvolden, ligesom hun har været glad for at kunne medvirke i Hvidovre Musikskoles arrangementer, hvor hun eksempelvis har været med at kreere og sy kostumer til skolens musicalshow. Hun er tillige aktiv i brancheforeningen "Danmarks Teaterforeninger".
Dagen fejres med en indbudt kreds af de nærmeste venner og familie.                                     
mads