Huslejestigning i Hvidovreparken mindre end ved første helhedsplan

Huslejestigning i Hvidovreparken mindre end ved første helhedsplan

Hvidovre Avis har spurgt KAB, hvad forskellen på den gamle og den nye helhedsplan for Hvidovreparken er:

Der bor ca. 221 familier i Hvidovreparkens boligafdeling. I en årrække har boligforeningen arbejdet på at iværksætte en helhedsplan for boligafdelingen, men hidtil er det ikke lykkedes at komme i gang med den. Nu forsøger KAB og Hvidovreparken, efter at have fået afvist deres ønske om at sammenlægge lejligheder, sig med en ny helhedsplan.

Hvad er status på helhedsplanen for Hvidovreparken?

– Den reviderede helhedsplan blev godkendt af Hvidovre Boligselskabs organisationsbestyrelse den 13. marts, og af beboerne (med et stort flertal) på et beboermøde den 26. marts. Det forventes, at Hvidovre Kommune tager stilling til helhedsplanen ultimo maj. Herefter skal den godkendes af Landsbyggefonden. Vi forventer, at byggestart bliver i 2026, fortæller KAB’s byggedirektør Rasmus Jessing.

Hvad indebærer den nye helhedsplan?

– Der etableres tilgængelighedsboliger i en blok med elevator og 6 ekstra boliger i en anden. Derudover får alle boliger bl.a. nye køkkener og badeværelser. Der kommer nye tekniske installationer, nye varmecentraler, nye tage og efterisolering af gavle. De fleste boliger får større altaner, kloaker renoveres, og der kommer mere attraktive udearealer samt nyt beboerlokale, fortæller byggedirektør Rasmus Jessing.

Hvordan adskiller den nye helhedsplan sig fra den tidligere?

– Alle boligsammenlægninger udgår. Da de var grundlaget for en del af støtten fra Landsbyggefonden, må enkelte andre tiltag tages ud af helhedsplanen for at få økonomien til at hænge sammen. Bl.a. udskiftes kældervinduerne ikke, der udføres ikke ekstra lydisolering, og der kommer kun nye gulve i køkken og bad, siger Rasmus Jessing.

Vil helhedsplanen betyde huslejestigninger for beboerne?

– Vi forventer en huslejestigning på ca. 23 % (lidt mindre end ved den første helhedsplan, red.). For en 2-værelses bolig betyder det en gennemsnitlig, månedlig stigning på ca. 1.000 kr., slutter KAB’s byggedirektør Rasmus Jessing.

Foto: Forslag til hvordan altanerne kan komme til at se ud.

key