– Hvad er vigtigt for dig?

 – Hvad er vigtigt for dig?

I torsdags var der international "Hvad er vigtigt for dig dag"

Det var dagens spørgsmål til patienter og pårørende på Hvidovre Hospital i torsdags i anledning af den internationale ”Hvad er vigtigt for dig”-dag – en dag med ekstra fokus på patienten som et helt menneske og ikke ”bare” deres sygdom eller symptomer.

Flere afdelinger benyttede dagen til at tale ekstra med patienter og pårørende, og en af dem var Afdeling for Hjertesygdomme. Det fortæller cheflæge Kirstine Lærum Sibilitz.

- Mange udtrykker, at de er glade for at få information om en klar plan for deres behandling. Nogle savner lidt frugt og grønt på menukortet. En pårørende nævnte, at man kunne kommunikere med dem via sms, så de hurtigt var orienteret om nyt i behandlingen. Vi er vilde med disse tilbagemeldinger og tager svarene meget seriøst, så vi fortsat kan lære og hele tiden forbedre vores patientforløb, siger Kirstine Lærum Sibilitz.

Også Dagkirurgisk Afdeling og Anæstesiologisk Afdeling gjorde noget særligt ud af dagen og delte spørgeskemaer ud til patienterne inden deres operation. Her kunne de svare på, hvad der er vigtigt for patienter, som skal bedøves og opereres.

Direktionen var at finde ved hovedindgangen, hvor vicedirektørerne Tina Holm Nielsen og Kurt Stig Jensen sammen med Timm Thorup Sørensen fra hospitalets Patient- og Pårørendepanel talte med patienter og pårørende og delte postkort ud, hvor patienter og pårørende kunne skrive, hvad der er vigtigt for dem.

Dagen blev arrangeret i samarbejde med Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Foto: Oversygeplejerske Sussie Foghmar og chefsygeplejerske Jette Beck Mieritz fra Afdeling for Hjertesygdomme.