Hvad skal der ske med ældreområdet?

 Hvad skal der ske med ældreområdet?

Jeg er nervøs for, om samspillet og især forventningerne mellem borgeren, plejen og de pårørende kan matche hinanden, skriver MARIE-LOUISE JØRGENSEN

LÆSERBREV: Jeg har med spænding fulgt med i de små indspark, der er kommet i forhold til nytænkning af ældreområdet og jeg synes, at der er rigtig gode tanker i det. Vi bliver nødt til at tænke i nye baner, for vi har ikke medarbejdere nok til at yde den service vi gerne ville, ikke fordi vi ikke gerne ville ansætte flere medarbejdere, men der er generel mangel på arbejdskraft inden for sundhedsområdet. Hvilket også har været medvirken til den netop indgåede politiske aftale på Christiansborg.

Derudover ser vi også tanker hen imod mere frisættelse i plejen, hvilket jeg er glad for, så personalet kan bruge mere af deres faglighed i stedet for at bruge tiden på dokumentation, og i samspil med den ældre, finde frem til, hvad der er bedst for den ældre.

Men det kræver også en ny form for “kontrakt” og tillid mellem den ældre, de pårørende og medarbejderne, og det kan jeg godt blive lidt nervøs for.

Det, jeg er nervøs for, er samspillet og især forventningerne mellem borgeren, plejen og de pårørende.

For vil den ældre hellere gå en tur end komme i bad, så er det helt fint med mig, men hvis den pårørende ikke er enig og har den opfattelse, at kommunen ikke giver den pleje, borgeren skal have, så er det mig som kommunalpolitiker eller kommunen, der står for skud, med påskud om, at der ikke leveres den rette ydelse. Så det skal vi finde en god løsning på, og vi skal turde stole på, at vi alle vil det bedste for vores ældre medborgere, uanset om man er pårørende, medarbejder eller kommunalpolitiker.

Marie-Louise Jørgensen

Medlem af ældre og sundhedsudvalget, SF