Hvad vægter højest: Sikkerhed på vores plejehjem, eller smagsdommeri om tekniske anlæg i vores by?

Hvad vægter højest: Sikkerhed på vores plejehjem, eller smagsdommeri om tekniske anlæg i vores by?

SØREN FRIIS TREBBIEN og TINA CARTEY HANSEN om mobilløsning til plejehjemmet Krogstenshave

LÆSERBREV: Lidt skarpt trukket op, kunne det være essensen af en lokal sag med mangel på mobildækning, der har taget alt for lang tid at løse. Tid, der kunne have kostet liv.

For snart et år siden blev forvaltningen bekendt med, at mobildækningen på Plejehjemmet Krogstenshave ikke er god nok, og at der potentielt kan opstå situationer, hvor tryk på en “hjælp” knap ikke aktiveres, fordi dækningen svigter. Det går selvsagt ikke!

Vi politikere blev derfor præsenteret for en løsning, hvor en privat udbyder ville sætte en mast op, som kommunen endda ville få en lille lejeindtægt for. Problem løst – eller?! Nej, for så gik der smagsdommeri i sagen. Flere af de øvrige partier i kommunalbestyrelsen syntes, at en mast ville være for grim og sagen blev sendt til yderligere behandling.

Næsten et år senere har et flertal nu besluttet at give 1,8 mio kr. for en anden mobilløsning til plejehjemmet. 1,8 mio kr. vi Konservative hellere havde set brugt på velfærd.

I Det Konservative Folkeparti går vi op i at tryghed er vigtig på alle parametre. Som ældre borger på et plejehjem skal man naturligvis kunne stole på teknologien, hvis man får brug for hjælp. Derfor glæder vi os over at problemet bliver løst, men vi holder fast i at det er hovedløst, at vi ikke løste det med en mast sidste år.

En følgesvend i den teknologiske udvikling og grønne omstilling er, at vi skal vænne os til flere tekniske anlæg i bybilledet. Det kan være en mast, en transformerstation eller solceller. Vi deler holdningen, at de ikke er kønne. Men der er mange nyttige ting, der ikke er kønne. Tænk bare på et lyskryds! Det er ikke kønt, men det er nødvendigt!

Et andet eksempel er parkeringshuse. De er ikke kønne, men nødvendige. I stedet for at afvise tekniske anlæg, kan vi arbejde på at stille krav til, at et teknisk anlæg skal forsøgt at klædt ind i grøn beplantning (der ikke skader anlægget) eller finde alternative løsninger, der ikke skaber markant højere udgifter.

Et er sikkert! Et ”NEJ” og så lade tiden gå, er ikke løsningen! For Krogstenshave er der nu fundet en (dyr) alternativ løsning, men det kan vi ikke gøre hver gang vi i den kommende tid støder på sager af denne karakter.

Lad os i fremtiden være mere progressive og have fornuften med os. Ingen af os mener vel heller, at lyskryds skal afskaffes igen.

Tina Cartey Hansen og Søren Friis Trebbien

Det Konservative Folkeparti