Hvidovre-dreng vender hjem: Fuld gang i billetsalget til talkshow med Pilmark

Hvidovre-dreng vender hjem: Fuld gang i billetsalget til talkshow med Pilmark

Der kan nu også købes billetter på Hvidovres biblioteker til det spændende talkshow i Kometen den 20 september

Så er der for alvor gang i billetsalget til det spændende talkshow med en af landets største skuespillere Søren Pilmark, der finder sted onsdag den 20. september kl. 19.00 i Kometen i Hvidovre Medborgerhus.

Det er Hvidovre Lokalhistoriske Selskab, i samarbejde med Forstadsmuseet, Hovedbiblioteket, og Cirkusmuseet der står for arrangementet, hvor forfatteren og journalisten Kirsten Jacobsen, sørger for et talkshow, hvor man kommer under huden på den kendte skuespiller, der er jo er opvokset i Hvidovre og boede med sine forældre og bror bl.a. på Thorshøjvej i Grækerkvarteret.

Flere muligheder for billetkøb

- I den første omtale af arrangementet var der kun nævnt muligheden for billetkøb kr. 150,- via internettet på www.hvidovrebibliotekerne.dk,- - men man kan nu også købe billetter direkte på vore to lokale biblioteker i åbningstiden, oplyser Karen Johansen, kasserer og tovholder i arrangementudvalget i Hvidovre Lokalhistoriske Selskab (HLS). - Vi ved nemlig af erfaring, at mange ikke er så velbevandret i brugen af internettet, især ældre medborgere, så derfor er der også åbnet mulighed for billetsalg på bibliotekerne.

Fantastisk karriere

Søren Pilmark er en mand som langt de fleste har et forhold til, for det er praktisk taget umuligt ikke at have stiftet bekendtskab med hans kunstneriske virke og fantastiske karrierem hvor han igennem årene har bevæget sig på elegant vis ind og ud af det smalle og brede, det folkelige og det finkulturelle. De fleste kender ham nok fra succesfulde film som ”Blinkende Lygter” og ”Kongekabale”, men roller i julekalendere, i store stykker på Det Kg. Teater, ”Ørkenens Sønner”, TV-serier og film i både ind og udland kan han også skrive på CV´et.

Men hvordan har han kunnet gå fra en opvækst i Hvidovre - som søn af en skoleinspektør - til at blive den klasseskuespiller han er, og har byen og omgivelserne påvirket hans virke? Det er nogle af de spørgsmål, man måske kan få svar på i talkshowet.

Uden begrænsninger

Søren Pilmark lader sig ikke begrænse. I 2021 sprang han ud som forfatter med det første bind i den anmelderroste serie Variete. At handlingen finder sted på en varieté med en tryllekunstner i fokus er ikke en tilfældighed. Søren Pilmark har altid været bidt af tryllekunsten, hvilket bl.a. kom til udtryk, da han i 1996 var vært for TV-programmet ”Hokus Pokus Pilmark”. Her både præsenterede han tryllekunstnere, men underholdte også med sine egne evner, hvilket han til stadighed gør særligt over for sine kollegaer. Men hvor kommer inspirationen og skabertrangen fra på et tidspunkt i livet, hvor han med sindsro kunne trække sig tilbage?

Det glæder en af arrangørerne i form af museumschef Mikkel Knudsen sig til at høre nærmere om:

- Det er sjældent at man støder på en person, hvis talent spænder så bredt som Søren Pilmarks, og jeg kan kun drømme om at få en flig af, hvad der end måtte være i hans morgenmad. Det var derfor også let at sige ja, da Jens Frederik Jørgensen fra Lokalhistorisk Selskab præsenterede idéen om en aften med Pilmark.