Hvidovre får Champagne-festival

Hvidovre får Champagne-festival

Vin-fællesskabet Kobaj, der holder til på Hammerholmen i Hvidovre, er gået i samarbejde med 16 af sine producenter fra Champagne, og byder derfor på boble-festival i morgen torsdag den 23. maj fra klokken 12 til 20 i firmaets lokaler

Bag fremstødet står Kobajs stifter og direktør, Alexander Kidd, der glæder sig til at vise den kvalitet og ”value for money” frem, som man kan få ved at købe ind online i fællesskab.

– Champagne er ubetinget vores største salgssucces og står for en tredjedel af vores hidtil samlede omsætning på 100 millioner kroner. Forklaringen er, at vi har specialiseret os i at finde mindre champagnebønder, der gennem generationer har dyrket deres egen stil og kender deres jorde og druer ud og ind. Mange af familiebrugene har tidligere leveret druer til mastodonter som Moët og Bollinger, men er det seneste årti blevet selvstændige med en kvalitet, der fuldt ud matcher de store huses – bare til en helt anden pris, forklarer han.

Til festivalen har bønderne hver især fundet deres bedste tilbud frem, og derfor vil man på dagen kunne købe 50 forskellige champagner samt smage på de 30 af disse.

– Det er højtid for champagne. Sommerens fester står for døren, og mange studenter skal fejres med gode bobler. I den forbindelse kan man spare tusindvis af kroner på festivalen, fordi bønderne har banket deres avancer helt i bund. For vores 16 producenter drejer det sig om at udvide kendskabsgraden og få en endnu større markedsandel i Danmark, der målt på forbrug pr. indbygger er et af de lande, der køber mest champagne, oplyser Alexander Kidd.

Billetter til festivalen koster 199 kr., og derefter er der fri smagning blandt de mange tilbud.

FOTO: Vin-fællesskabet Kobaj og stifter Alexander Kidd har fået 16 producenter fra Champagne til at sende deres bedste tilbud til stor festival i Hvidovre.