Hvidovre får ny direktør for klima, miljø, teknik og kultur

 Hvidovre får ny direktør for klima, miljø, teknik og kultur

Sara Røpke kommer fra chefstilling i KL for klima, miljø og teknik

51-årige Sara Røpke bliver ny direktør i Hvidovre Kommune. Hun skal stå i spidsen for de tekniske områder og kulturområdet og bliver samtidig en del af kommunens direktion på i alt tre. Som klima-, miljø- og kulturdirektør får Sara Røpke det overordnede ansvar for bl.a. byplanlægning, kommunens byggeprojekter, flere strategiske udviklingsprojekter, vej og park, klima og miljø samt kultur og fritidsområdet.

Den nye direktør kommer fra et job som kontorchef i KL på netop klima-, miljø- og teknikområdet. Hun har været ansat i Kommunernes Landsforening 4½ år og var, før hun kom til KL, kontorchef i først Naturstyrelsen og derefter Miljøstyrelsen i sammenlagt 6 år.

– Jeg har de senere år fået stor respekt for lokaldemokratiet og en stigende appetit på at komme ud i det kommunale maskinrum og være med til at skabe resultater, der betyder noget for borgernes daglige liv. Hvidovre Kommune er en ambitiøs kommune, der tør tænke nyt både på det grønne område og med store udviklingsprojekter, og som samtidig prioriterer kulturen højt. Jeg glæder mig til at være med til at tage ansvar for, hvordan kommunen kan levere på de mange opgaver, som der skal findes løsninger på i de kommende år, og samtidig er et godt sted at arbejde, siger Sara Røpke.

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har ud over Natur- og Miljøstyrelsen og senest KL, desuden arbejdet hos Greater Copenhagen Committee, på Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler og i Sundhedsstyrelsen.

Borgmester Anders Wolf Andresen, der er formand for ansættelsesudvalget, ser frem til samarbejdet med den nye direktør:

– Hun har de kompetencer, vi har efterspurgt, til at sikre en sikker drift i en god og tillidsbaseret kultur og ledelse af de her vigtige fagområder. Så kommer Sara Røpke også med et drive, hun er analytisk dygtig og har samtidig en bred erfaring fra stat og KL, som helt sikkert vil komme os til gode særligt i de store udviklingsprojekter vi har på tegnebrættet som metro og støjbekæmpelse.

Den nye direktør bor på Frederiksberg med sin datter på 16 og søn på 18 år. Hun spiller klaver og bruger ellers gerne sin tid med sine børn og sine venner, som hun også hvert år tager på Roskilde Festival sammen med. Og så elsker hun en god fest.

Sara Røpke starter i sin nye stilling i Hvidovre Kommune til maj.