Hvidovre fandt melodien fra sidste succes-sæson

 Hvidovre fandt melodien fra sidste succes-sæson

Første sejr, - 2-0 på udebane mod OB, efter flot indsats

FODBOLD: Endelig kom den! Sejren som Hvidovre har tørstet efter siden den mirakuløse oprykning til Superligaen. Symbolsk nok var det OB, der var Per Frandsen og resten af Hvidovreholdets første offer i Superligaen, siden man tilbage i 1997 vandt over netop OB.

Per Frandsen var gået tilbage til det ”gode gamle”, - systemet var ændret til 4-3-3, med Matti Olsen ved siden af Stenderup på bekostning af Malte Kiilerich, og så var Lindberg og Tobias Thomsen tilbage i start-elveren. Det betød at det kun var Jonas Gemmer der ikke var med til at rykke klubben op sidste år.

Det blev en jævnbyrdig start på kampen uden de helt store chancer til nogen af holdene. Det positive for Hvidovre var, at man kunne se at spillet flød bedre mod en lidt blødere modstander fra bund-seks.

Midtvejs måtte Martin Spelmann udgå og blev erstattet af Andreas Smed, der gik ind og leverede en rigtig god indsats på kanten, hvor han sammen med Lirim Qamili lykkedes med at sætte OB under pres.

To gange havde "dagens spiller", Christian ”Greko” Jakobsen, muligheden for at komme på måltavlen, men begge gange blev hans afslutninger afvist.

Et VAR tjek for et OB-straffe gav dog Hvidovre sved på panden kort før pausen, men heldigvis blev kampens dommer aldrig kaldt ud til gennemgang, og Filip Djukic kunne sætte gang i spillet.

Kort inde i 2 halvleg kunne det dog være gået galt, da Daniel Stenderup forsøgte at sende et OB hjørnespark ud over baglinjen, men ramte stolpen i stedet. Hvidovre var dog det hold der gjorde flest tilnærmelser til en scoring, og i det 57. minut kom forløsningen. Hvidovre fastholdt et angreb og bolden endte hos Ahmed Iljazovski, der med venstrebenet, fik sendt et indlæg ind i hovedet på Tobias Thomsen, der dukkede op blandt to OB-forsvarere og med et flot hovedstød sendte bolden i kassen til 1-0.

Ikke længe efter dukkede Thomsen så igen op, denne gang på et indlæg fra Marcus Lindberg, der sendte bolden ind til Thomsen der dukkede op i det bageste område, og stangede bolden i mål og satte påny udebaneafsnittet med HIF-tilhængerne i ekstase.

Bagud 2-0 var hjemmeholdet desperate og forsøgte efter bedste evne at komme til en scoring. Men Hvidovrespillerne kæmpede det bedste de havde lært. Kort efter Thomsens anden scoring måtte en anden af HIFs store spillere, Iljazovski, kaste sig ned på stregen for at redde en OB chance.

Det hårde arbejde gav pote og Hvidovre tog sejren, samt sæsonens tredje clean sheet. Med sejren holder Per Frandsens mandskab fast i drømmen om overlevelse, hvor man hjemme mod Vejle den 24. november kan tage endnu et stort skridt.

ka-ma