Hvidovre Kajakklub får første OL-deltager i 63 år

 Hvidovre Kajakklub får første OL-deltager i 63 år

Kajakklubbens Magnus Sibbersen har i firekajak sikret sig deltagelse i OL i Paris 2024. Det er historisk, for sidste gang OL-deltagere kom fra den lokale kajakklub var i 1960.

KAJAK: Magnus Sibbersen er ikke blot Hvidovre Kajakklubs hurtigste roer, men i dag en af landets bedste – og nu er drengedrømmen opfyldt med en OL-deltagelse i Paris næste år. Ikke siden brødrene Kaj og Vagn Schmidt kom med til OL i Rom i 1960 har Hvidovre Kajakklub haft sådan en medlemsaktie i OL.

Magnus har i en tidlig alder haft et mål om at komme med til OL. Det har de seneste 10-12 år krævet målrettet, benhård træning hen mod den ultimative drøm. Træningen er sket både i det lokale vand i Kalveboderne med sin far, Søren Sibbersen, samt Ole Torp (indehaver af den lokale kajakbutik, Dansprint) som trænere, men de seneste år er træningen i særdeleshed også udført sammen med de andre toproere fra Elitecentret på Bagsværd Sø.

Efterhånden stod det klart, at det var muligt at kvalificere den danske K-4 kajak på distancen 500 meter til OL i Paris 2024.

Vild rejse mod OL

Og det blev noget at en vild rejse, som de fire kajakroere Magnus Sibbersen fra Hvidovre – samt Lasse Bro Madsen, Morten Graversen og Victor Aasmul har haft i 2022 og 2023. Tilbage i april blev der lavet test til årets Springregatta og fem roere blev udtaget til at skulle testes i den danske firekajak ved årets første to Worldcups.

Ved Worldcup 1 i Ungarn Szeged blev den danske firekajak ”blot” nummer 7 i finalen, men de kom dog tættere på målet at kvalificere sig til OL i Paris. 14 dage efter første Worldcup gik turen til Poznan i Polen og frem til Worldcup 2 var mandskabet ændret. Her lykkes det et delvist nyt mandskab, men stadig med Magnus om bord, at tage en bronzemedalje med hjem til Danmark. Med den i bagagen tegnede alt godt mod kvalifikationen ved kommende VM i Duisburg i Tyskland.

Inden finalen skulle stå, gik turen dog til Krakow i Polen, hvor årets European Games blev afholdt.

Den danske K-4 kajak fik en rigtig dårlig start og måtte se sig slået ud i semifinalen og havde dermed et nederlag med i bevidstheden frem mod årets største konkurrence VM i Duisburg. Mandskabet havde nu syv uger til at gøre sig klar til VM i Duisburg og med 18 dage til VM-start tog det danske kajaklandshold til Szeged i Ungarn for at få det sidste brikker på plads i træningen.

Med selvtillid og motivationen i top ankom kajaklandsholdet i Duisburg.

Sikkert videre fra indledende heats var mandskabet i K-4 kajakken klar til semifinale og sikrede sig en plads i finalen. Det gav kun tre timers hvile efter semifinalen. Der lå de fire roere så igen klar i startboksen – velvidende, at selv blot en 7. plads ville giver direkte adgang til OL i Paris 2024. Med fjerde bedste tid efter 250 meter, så det lovende ud.

Tempoet blev holdt nok til at sikre Danmark en femteplads ved VM – og OL-pladserne i Paris. Endda foran de spanske verdensmestre og kun et halvt sekund fra bronzen.

OL-deltagelsen har også en bonus: Når Danmark har OL-kvalificeret en firekajak, så har herrerne også ret til at stille med en dansk kajak i både toer- og ener kajak-klassen til OL.

Der vil i den lokale kajakklub blive holdt ekstra godt øje med OL i Paris næste år.

- Rikke/Keld

Foto: Sådan kender Hvidovre Kajakklub Magnus Sibbersen i sin ener kajak.

- Rikke/Keld