Hvidovre kom bedst ud af stadions sandkasse!

Hvidovre kom bedst ud af stadions sandkasse!

Bagud 0-2, vendte HIF’erne det til "livsvigtig" 3-2 sejr over Helsingør - Topopgør i Vejle i morgen

FODBOLD: Det var en kamp til historiebøgerne, da Hvidovre i søndags vendte et truende 0-2 nederlag til en 3-2 sejr hjemme mod FC Helsingør, og fortsat kan have søde drømme om Superliga, - landets bedste fodboldrække. Men i stedet vil kampen blive husket for det fuldkommen vanvittige underlag matchen blev afviklet på. Man havde op til kampen nemlig valgt at fordele alt sand fra Hvidovre Strand i et tykt lag ud over hele banen, hvilket fik TV-holdet til at bruge størstedelen af optakten på at snakke baneforholdene i stedet for fodbold.
Sportsligt havde kampen vel heller ikke så meget at byde på, - ud over spændingen. De to hold forsøgte sig ind imellem at sætte to afleveringer sammen, men ofte foregik spillet i luften over jorden. De 22 aktører gled rundt på banen, der var vanskelig at stå fast på, hvor chancerne kom til dem der kunne holde længst tid på bolden. I starten var det gæsterne fra FC Helsingør der fik lagt et tryk på HIF, og efter et lille kvarter fik Helsingør fastholdt et angreb, og et langt indkast oppe på Hvidovres banehalvdel endte hos Callum McCowatt, der sparkede en returbold i mål til 0-1.
Tobias Thomsen havde kort efter muligheden for at bringe balance i regnskabet, da han blev spillet fri med Helsingørs keeper, der dog fik afvist Thomsens tilnærmelser. I stedet blev det 0-2, da Sterling Yateke dukkede op på et indlæg og headede bolden ind bag en chanceløs Filip Djukic i Hvidovre-målet.
HIF kom tilbage
Efter denne chokerende start fik Hvidovre sjovt nok mere ro på spillet, og fik skabt et par gode muligheder. Man fik trykket gæsterne længere tilbage, og med ti minutter til pausen kom reduceringen, da Matti Olsen dukkede op på et hjørnespark og fik dirigeret bolden i mål til 1-2, der også blev pausestillingen.
I 2. halvleg var HIF klart det dominerede hold, og det lugtede mere af en udligning end at Helsingør skulle lukke kampen. Efter en times spil kom så forløsningen, da Thomsens afslutning i første omgang blev blokeret, men Marcus Lindberg var hurtig over returen og sparkede sin 8. sæsontræffer i kassen til 2-2.
HIF fortsatte presset på Helsingørs mål. Med ti minutter igen skiftede man Andreas Smed ind i stedet for Martin Spelmann og gik over i en 4-4-2 med Thomsen og Qamili på toppen. En ændring hvor Qamili kom mere ind i boksen skulle vise sig at give pote, men vi skulle dog vente til det 86. minut før stadion kunne eksplodere. Hvidovre havde trykket Helsingør langt tilbage, da Marcus Lindberg fra kanten af feltet sendte bolden ind i hovedet på Thomsen, der sendte et hovedstød af sted som keeperen kun halvklarede, og på returen var det dennegang Lirim Qamili, der igen blev matchwinner med scoringen, der satte gang i størstedelen af de lidt over 1.500 fremmødte tilskuere.
Topopgør i morgen
I morgen torsdag venter der så et vaskeægte topopgør, når HIF skal jagte Vejle på udebane. Jyderne indtager jo en klar førsteplads, men har vel ikke fået den helt overbevisende start på slutspillet, hvor det blev til nederlag mod SønderjyskE og senest en kedelig 0-0’er ude mod Vendsyssel FF, hvilket betyder af HIF kun har fire point op til Vejle. Men ingen tvivl om at jyderne har superligaklasse, så det bliver en svær prøve for HIF’erne.  

ka-ma