Hvidovre Kommune: Borgerrådgiveren er ikke til stede

Hvidovre Kommune:  Borgerrådgiveren er ikke til stede

Borgerrådgiverens årsrapport pegede på forråelse i Hvidovre Kommune – nu er hun ikke tilgængelig for henvendelser

En nærmere belysning af baggrunden for borgerrådgiverens årsrapport er ikke lykkedes, siden Økonomiudvalget i marts 2024 besluttede at sende rapporten retur.

Det fremgår af tirsdagens dagsorden for Økonomiudvalget, hvor udvalget anbefales at afvente den videre proces for borgerrådgiverens årsrapport til ”borgerrådgiveren er tilbage”.

Det fremgår ikke af dagsordenen, hvorfor borgerrådgiveren ikke er til stede, men af sagsfremstillingen kan man læse, hvad det var, som Økonomiudvalget ønskede at høre mere om fra borgerrådgiveren:

– Økonomiudvalget sendte sagen retur til administrationen med henblik på at få oplyst grundlag for konstateringer samt antal af sager inde for de forskellige områder. Herunder også konkrete eksempler på manglende faglige kompetencer, manglende overblik/ressourcer og omsorgstræthed, står der i dagsordenspunktet til økonomiudvalgsmødet.

Endvidere står der i sagsfremstillingen:

– Borgerrådgiveren er ikke til stede. Det har derfor ikke været muligt for administrationen at få indhentet oplysninger omkring grundlag for Borgerrådgiverens årsrapport august 2022-december 2023.

På Hvidovre Kommunes hjemmeside fremgår det endvidere, at borgere pt. ikke kan kontakte borgerrådgiveren.

– OBS! Borgerrådgiveren er fraværende og læser ikke mail. Vi opdaterer her på siden, når hun er til rådighed igen, står der.

Borgerrådgiveren arbejder ligeledes for Ishøj Kommune, hvor der siden 3. maj har stået følgende:

– Borgerrådgiveren er i øjeblikket fraværende. Vi opdaterer her på siden, når hun er til rådighed igen.

FOTO: Borgerrådgiver Christel Zukunft.

red