Hvidovre skal betale mere til Letbanen

 Hvidovre skal betale mere til Letbanen

Hvidovre Kommune får ekstraudgift til projektet, der kræver en samlet forhøjet indbetaling på 33 millioner kr.

I december 2022 erkendte Hovedstadens Letbane, at baneprojektet fra Lyngby til Ishøj, - ca. 28 kilometer - ikke kunne overholde det planlagte anlægsbudget på 9,3 mia. kroner. Begrundelsen var bl.a. Covid-19 og derefter krigen i Ukraine. Man foruddiskonterede altså for et halvt år siden en merudgift på omkring 10-15 procent.

Som forudsagt

Erik Skotting, direktør i Hovedstadens Letbane, oplyser nu at man opskriver anlægsbudgettet med 1,1 mia, hvilket svarer til ca. 13 procent, hvilket altså ligger i størrelsesordenen med udmeldeingen i december 2022.

Forøgelsen af anlægsbudgettet betyder, at ejerne, Region Hovedstaden og hver af de 11 kommuner, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Herlev, Albertslund, Rødovre, Glostrup, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Høje Taastrup og altså Hvidovre, får en forhøjet indbetaling fra 2025 med 33 mio.kr, fordelt med 19 mio kr fra kommunerne og 14 mio kr. fra Region Hovedsatden-

Kommuner som Hvidovre og Rødovre har sagt ja til dette letbaneprojekt for en halv snes år siden, - vel i solidaritet omkring bedre offentlig transport. Uanset at begge kommuner ligger langt fra letbanens linje, har de også en ejerandel på hver 0.92 procent.

 

mads