Hvidovre styrker foreningslivet: 15 idrætsforeninger tager kursus i frivillighed

Hvidovre styrker foreningslivet: 15 idrætsforeninger tager kursus i frivillighed

Hvidovre Kommune og DGI Storkøbenhavn samarbejder i 2024 om at styrke frivilligheden via en gratis uddannelse til foreningerne. Sidste uge var 26 foreningsfolk samlet på Kulturhus Risbjerggaard til første aften af deres frivilliguddannelse.

Hvad karakteriserer en god frivillighedsansvarlig? Det var et af de mange spørgsmål, der blev stillet til de 15 Hvidovre-foreninger, som deltog, da Hvidovre Kommune i samarbejde med DGI Storkøbenhavn i sidste uge tog hul på frivilliguddannelsen.

Frivilliguddannelsen består af fire moduler, som foregår fra april til september. I løbet af uddannelsen får de frivillige fra foreningerne værktøjer til at rekruttere, motivere og lede de øvrige frivillige kræfter.

- Det er enormt vigtigt, at vi bakker op om det frivillige arbejde, og derfor har vi besluttet, at 2024 skal være frivillighedens år i Hvidovre Kommune. Sammen med DGI Storkøbenhavn udbyder vi nu en frivillighedsuddannelse, som ikke koster deltagerne noget, men hvor de får både teoretiske og praktiske værktøjer med hjem til foreningen. Det glæder mig meget, at vi på denne måde kan støtte og styrke vores kommunes foreningsliv, fortæller borgmester Anders Wolf Andresen.

Udover 15 timer undervisning i værktøjer, teori og masser af øvelser vil foreningsfolkene også få mulighed for sparring og netværk. Der bliver tid til at drøfte lokale udfordringer og barrierer, men uddannelsen skaber også et forum, hvor man sammen kan finde løsninger og nye perspektiver.

- Det glæder os meget, at vi nu kan tilbyde en gruppe foreninger i Hvidovre denne opkvalificering af frivilligindsatsen, siger projektleder fra DGI Storkøbenhavn, Carsten Friis Overby og forsætter: - Det er en stor cadeau til kommunen, at de investerer så målrettet i idrætten og sætter fokus på, hvordan man styrker én af de vigtigste dele af foreningslivet. Vi er glade for at være i gang.

Det overordnede tema på uddannelsens første dag var tendenser inden for frivillighed, og når foreningerne mødes næste gang i slutningen af maj, er temaet organisering og rekruttering.

De 15 foreninger, som deltager på frivillighedsuddannelsen, er:

Avedøre IF – Fodbold, Egevoldens Idræts Club, Hvidovre Attack Floorball Club, Hvidovre-Avedøre Rideklub, Hvidovre Basket, Rosenhøj Boldklub, Hvidovre Cykle Klub, Hvidovre Esport – Wikings, Hvidovre Gymnastik (HVG37), Hvidovre Skyttekreds, Hvidovre Svømmeklub, Hvidovre Trail, Hvidovre Triathlon Club, KFUM Spejderne Vigar Stamme, Natur og Ungdom – Det spiselige Hvidovre.

Foto: De mange foreningsfolk til første aften af deres frivilliguddannelse