Hvidovreborger er SF’s nye folketingskandidat

 Hvidovreborger er SF’s nye folketingskandidat

Forkvinden for den lokale partiforeningen Sofie F. Villadsen er valgt

Til november 2026 skal der senest afholdes Folketingsvalg i Danmark. Det er muligt, at det kan ske tidligere, så det er selvklart vigtigt altid at have kandidater klar til at stille op.

I SF Hvidovre kan vi med glæde meddele, at vi nu har valgt Sofie Falck Villadsen fra Hvidovre som vores kandidat. Sofie er 30 år, er uddannet folkeskolelærer, læser kandidat i pædagogisk antropologi og har i en lang årrække siddet i spidsen for forskellige studenterorganisationer på landets professionshøjskoler. På nuværende tidspunkt er hun på barsel med sin lille søn, men hun bruger samtidig meget af sin tid på politik særligt i Hvidovre kommunen, da hun er forkvinde for SFs lokale partiforening i Hvidovre. Sofie er meget taknemmelig for at være blevet valgt som kandidat:

- Jeg er enormt glad for at være blevet valgt som Folketingskandidat i Københavns Omegn opstillet af min egen partiforening i Hvidovre. Jeg har de sidste to år været kandidat opstillet af SF Gentofte, hvilket også har været en stor fornøjelse, men det betyder meget at kunne være opstillet i den kommune, man selv bruger så meget tid i” siger Sofie F. Villadsen.

Sofie var opstillet for SF ved sidste valg i Københavns Omegn for første gang, og fik et flot personligt stemmetal på 1.889. Vi er derfor ikke i tvivl om, at vi kommer til at se meget mere til Sofie, og vi er glæder os til at føre valgkamp for hende og de andre kandidater, så vi kan få flere stærke rød/grønne stemmer fra Omegnen i Folketinget, lyder det fra partiet.

- Jeg glæder mig til at kunne fortsætte kampen for mine mærkesager om blandt andet velfærd, styrkede uddannelser, folkeskolen, ligestilling og meget andet, som jeg mener den nuværende regering ikke formår at løfte. Med stærke SF stemmer på Borgen, tror jeg på, at vi for alvor kan skabe den forandring, jeg mener, vi som samfund har brug for.” udtaler Sofie.

Sofie er valgt som ny folketingskandidat efter at tidligere folketingskandidat Rasmus Henriksen har valgt at trække sig, som konsekvens af at han er blevet valgt som afdelingsformand i en fagforening. Han valgte at gå andre veje for stadig at skabe forandring og kæmpe for bedre vilkår for faglærte. Valget til afdelingsformand i et fagforbund hænger tidsmæssigt desværre ikke sammen med også at være kandidat til Folketinget, men vi er glade for, at vi stadig har glæden af ham andre steder i SF-land.

- Som elektriker har jeg altid brændt for at skabe gode løn- og arbejdsvilkår og at flere unge vælger en faglig uddannelse. I mit nye job har jeg mulighed for at beskæftige mig koncentreret med det og være med til at påvirke de politiske beslutninger på området herfra, fortæller Rasmus Henriksen.