Hvidovres sejeste skolelærerinde...

 Hvidovres sejeste skolelærerinde...

Der står øretæver på skemaet, når Patricia Smollerup fra Frydenhøjparken skifter fra skoletaske til sportstaske

THAIBOKSNING: 28-årige Patricia Smollerup er skolelærer på Frydenhøjskolen i Avedøre og aspirerer til titlen som Hvidovres sejeste skolelærer, når hun på lørdag går i ringen som thaibokser ved UNITE Championship i Musikteateret i Albertslund.

Patricia har adskillige thaiboksekampe bag sig, men i weekenden får spændingsniveauet alligevel et nyk op, når hun skal møde svenske Natalia Korecka.

Revanchekamp

De to kvinder har nemlig kæmpet mod hinanden for blot få måneder siden, og dengang løb den svenske fighter med sejren i en hård og nådesløs kamp, hvor der blev givet og taget af et godt hjerte fra begge parter. Nu skal Hvidovres Patricia Smollerup så forsøge at omsætte de seneste måneders dedikerede træningsindsats til det ekstra, der på dagen gør den lille forskel. Til online mediet ”Punchline Fight News” udtaler Patricia: ”Jeg er absolut klar til at bytte nederlaget fra sidst, og vil give alt, hvad jeg har deroppe i ringen. Når kampen er overstået, vil jeg ikke stå med oplevelsen af at have noget tilbage at give af. Jeg kaster det hele i hovedet på hende, og så satser jeg på at det er mig, der står med armen i vejret denne gang.” ”Der er ikke tale om at få ”hævn” eller om at være vred på Natalia. Jeg kan naturligvis ikke lide at tabe – men jeg kan godt tåle det!”

Håber på støtte

Patricia Smollerup er til daglig skolelærer på Frydenhøjskolen i Hvidovre, der også ligger ”lige rundt om hjørnet” fra, hvor hun bor. Selv om hun fra tid til anden kommer med knubs og blå øjne på arbejde, så får hun generelt opbakning fra både lærerværelset og klasselokalet. Der kan naturligvis godt komme drillende bemærkninger, men det er altid i en god og oftest støttende tone kollegerne stikker til hende. Faktisk mener Patricia selv, ikke at der er den store forskel på dengang hun var professionel danser og nu, hvor det er kampsport. Hos eleverne kalder det kun på nysgerrighed og respekt. Hun indrømmer, at hun godt kan lade sig rive med af bruset fra tilskuerne, når hun kæmper. Det kan være med til at give et ekstra nyk energi at mærke opbakningen. Men selv om hun håber på støtte og ikke ville have noget imod at have halvdelen af Avedøre bænket på tilskuerrækkerne, så ved hun også godt, at om så alle hendes elever fra skolen stod og råbte på hende – så er det hende, kun hende, der kan gøre arbejdet i ringen.

Der ligger et løfte om ”blod sved og tårer” implicit i Patricia Smollerups udgangsreplik: ”Det bliver et drøn af en kamp, hvor ingen af os vil stå tilbage for den anden!”

 

 

Tekst: Kim Marconi.