Hvidovrevej er blevet lidt grønnere og mere sikker

 Hvidovrevej er blevet lidt grønnere og mere sikker

Fungerende borgmester Søren Friis Trebbien var torsdag i sidste uge med til at plante de første af i alt 18 træer på Hvidovrevej

Træerne er en del af den planlagte begrønning og trafiksanering af Hvidovrevej på strækningen mellem Brostykkevej og Sollentuna Alle. Her er der skabt sikre overgange for bløde trafikanter med heller, ligesom der er lavet egentlige parkeringsbåse og nye vejstriber på strækningen. Bag arbejdet står Vej og Park, som også har lavet de grønne bede med planter og stauder, hvor de nye træer plantes.

Oprindeligt var det besluttet at plante platantræer på strækningen, fordi arten allerede er plantet på en del af Hvidovrevej. I mellemtiden har Hvidovre Kommune dog fået et øget fokus på biodiversitet, og det er blevet et stærkere parameter i valget af planter.

Derfor har politikerne godkendt, at der i stedet bliver plantet spidsløn på strækningen. Spidsløn er hjemmehørende i Danmark i modsætning til platantræet, og dertil blomstrer spidsløn i foråret. Blomsterne tiltrækker bier og sommerfugle og er derfor med til at styrke biodiversiteten.

- Der kan være gode fordele ved at vælge hjemmehørende arter, fordi de er tilpasset det danske miljø og klima. Og det er godt for de insekter og fugle, der holder til i Danmark. Det kan måske virke som en lille indsats at plante nogle træer, men de små grønne pletter kan virke som oaser for vores insekter og fugle, så de kan faktisk være til stor gavn for vores klima og miljø, siger Søren Friis Trebbien.

Udover træerne på Hvidovrevej er der også plantet nye træer på Hvidovre Torv. Her er der plantet tulipantræer som erstatning for de kastanjetræer, der tidligere måtte fældes på grund af sygdom. Der er i forvejen tulipantræer på Hvidovre Torv.

Foto: Fungerende borgmester Søren Friis Trebbien var med til at plante det første af de i alt 18 vejtræer. Brgrønning Hvidovrevej