Hv.IK kom stærkt igen i grundspillet

Hv.IK kom stærkt igen i grundspillet

To flotte sejre i det jyske, efter farvel til flere spillere

ISHOCKEY: Efter 14 dages omstrukturering i truppen, hvor holdet sagde farvel til fire profiler på grund af skuffende resultater og manglende energi, stod holdet overfor sæsonens sidste jyllandstur i grundspillet. Programmet bød på kampe mod bundholdet Århus lørdag og topholdet Herning søndag.

Hv.IK stod i en situation, hvor man kunne ende på 9. pladsen, hvilket ikke ville give adgang til slutspillet. Dette kom efter en første halvdel af sæsonen, hvor holdet lå øverst på tabellen. Situationen var helt klar: Vi kan ikke forvente, at andre hold taber for at gavne os – vi må selv ud og skabe chancer ved at vinde vores kampe, understregede formand Henrik Thomsen.

Hvidovre tog til Århus med sund respekt for en potentiel svær kamp. Planen var at lægge et højt pres, hvilket lykkedes over al forventning. Holdet spillede en stærk første periode (0-6). I den anden periode blev der slækket en smule (3-4), men i pausen fik holdet genoplivet momentum og det direkte spil, hvilket resulterede i en fuldstændig dominans (1-10). Klubbens unge målmand Birdy (Bertram Waage Pedersen) debuterede og gjorde det fremragende i de sidste 12 minutter af kampen.

Sejr i Herning

Søndag stod Herning topholdet på programmet. Selv med kun 14 mand i boksen fortsatte Hvidovre med det stærke pres og eksekvering fra lørdagens kamp. Holdet kunne gå til pause med en føring på 0-2 efter en tempofyldt periode.

Anden periode startede godt, men Herning fik momentum og lagde et højt pres, hvilket Hvidovre havde svært ved at håndtere. Midt i perioden blev det uafgjort (2-2), men Hvidovre formåede at score to gange mere og sluttede perioden med en føring på 2-4.

I tredje periode fortsatte det høje tempo, og Herning pressede på for at indhente Hvidovre. Hvidovre formåede at holde Herning på siderne og scorede endnu en gang, hvilket bragte stillingen til 2-5. Til trods for en udvisning og et tungt pres fra Herning formåede Hvidovre at holde stand og score endnu engang, hvilket bragte stillingen til 4-6 med kun 40 sekunder tilbage på uret.

Herning fortsatte i overtal og reducerede til slutresultatet 5-6 med 14 sekunder tilbage

 

nem