Hvordan var det at vokse op i 60’ernes Hvidovre?

  Hvordan var det at vokse op i 60’ernes Hvidovre?

Ny bog af Erik Zinglersen

"Et hjem, et hus og et forstadsliv i velfærdsstatens Hvidovre 1960-1973" er titlen på en interessant bog - en ny lokalhistorisk udgivelse - forfattet af Erik Zinglersen. Bogen, der koster 150,- kr. kan købes på Forstadsmuseet i Avedørelejren , og vil også komme til salg ved Hvidovre Lokalhistoriske Selskabs arrangementer i løbet af efteråret.

Unik familiehistorie

Bogen fortæller hvordan det var at vokse op i forstaden Hvidovre i perioden 1960 til 1973. Netop en tid med vækst, velstand og en voksende velfærdsstat, der åbnede muligheder for en masse almindelige mennesker.

Historien udfolder sig i et nybygget typehus, der var finansieret af statslån. Det stod klar til indflytning i januar 1960, ved indgangen til et nyt årti. Familien, der flyttede ind, har sin helt unikke historie, men skriver sig alligevel ind i den generelle om livet i forstaden i denne periode. Dagligliv, skolegang, fritid og kulturelle interesser beskrives, men forsøges også knyttet til den større fortælling om samfundsudviklingen og enkelte begivenheder i denne periode.

Endelig trækkes der tråde tilbage i historien for at forklare, hvordan en almindelig familie på fire medlemmer fik råd til eget hus. Forfatteren begyndte sit liv i en lejlighed på Hvidovrevej i 1952 og flyttede med sin bror og forældre til et typehus i 1960, hvor han boede indtil 1973. Herfra flyttede han til Roskilde hvor han påbegyndte en uddannelse i samfundsfag og geografi på Roskilde Universitetscenter. Efter endt uddannelse var han i flyvevåbnet som værnepligtig og fungerede indtil sin pensionering i 2021, som gymnasielærer og lektor på Køge og Roskilde Gymnasium.