Hvorfor stopper flere og flere børn og unge på klub?

Hvorfor stopper flere og flere børn og unge på klub?

Klubberne oplever et stort tab af unge mellem sjette og ottende klasse, men hvad skal vi gøre for at få flere til at starte?

Hvad er en fritidsklub?

Fritidsklub er et sted hvor du, hvis du går i 4., til du bliver 18 og kan komme hen efter skole og få nye venner, være sammen med folk, du ikke plejer. Men vi har fundet ud af, at de fleste faktisk stopper på klub mellem 6.-8. Klasse. Men hvordan kan det være, klubberne er jo et sted, hvor man kan være sig selv og finde nye venner. Vi svarede selv på hvorfor vi tror, at børn og unge stopper på klub “Vi tror, at de fleste stopper på klub, fordi de enten ikke har tid pga. sport, hvis deres venner ikke går der, fordi de synes, det er kedeligt, eller fordi børn og unge bruger mere og mere tid på deres skærme, og det synes vi, og klubberne er meget ærgerligt.” Og klubberne vil prøve at få flere børn til at starte. Køgevejens ungdomshus har meget at tilbyde. Nogle af tingene er et krearum, musikrum, computerrum, og så er der 2 opholdsrum, som der hedder “JK rum” og “FK rum”. Bredalsparkens Fritidscenter har en skaterrampe, computerrum og graffiti. Og Danalund Fritidscenter har computerrum, rollespil, musikrum, bagning og dansehold.

Hvorfor stopper unge på klub

Vi har spurgt Therese, som er pædagog på Køgevejens ungdomshus, hvad hun synes om at få børn, går på klub. Det her var hvad hun svarede “Det er jo virkelig ærgerligt, fordi jeg syntes jo, da jeg var mindre, at det var det fedeste at gå i klub, og jeg er faktisk ked af, at jeg ikke gik så lang tid i klub, og jeg skulle i hvert fald have brugt mere tid her.” Hun synes altså, at det er ærgerligt, at folk stopper, når de bliver ældre.

Men hvorfor stopper folk? Det har vi spurgt en dreng om.

"Jeg stoppede fordi jeg ikke havde tid, og der var ikke meget at lave.”, sagde Zilas 7.B Risbjergskolen

Men hvad kan man egentlig lave? På Køgevejens ungdomshus kan man blandt andet gå til rollespil, ridning, have en kanin, og nogle gange er der forskellige aktiviteter.

Men hvornår stopper man egentlig på klubben? Vores undersøgelse siger, at mellem 4., og 5. går cirka 87% i klub, men i 6. opdager vi et tab på 57,17% hvilket vil sige, at det kun er 31,13% af unge fra 6. klasse, der faktisk går i klub. Som før sagt er det meget ærgerligt, da der jo er mange klubber i Hvidovre, deriblandt Køgevejens Ungdomshus, Bredalsparken fritidscenter, Danalund ungdomshus og mange andre, så der er nok en klub nær dig. Klubber er gode for fællesskab og at få nye venner. Mange starter på klub for at få nogle venner fra andre skoler, og nogle starter på klub uden at kende nogen og så er det et godt sted, hvis man søger nye venner, der er mange, der har fået venner fra de andre skoler, og det er noget af det gode ved at gå på en af klubberne.

Foto: Emilie og Toke ude foran Køgevejens Ungdomshus. (Foto: Marie Lajer)

Skrevet af Toke, Emilie, Lucas og Vera, 7.b, Risbjergskolen