Ingen julefred i byrådet

 Ingen julefred i byrådet

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Hvis man har fire timer i overskud i juleferien og trænger til at høre, hvordan stemningen er mellem byens 21 regerende kommunalbestyrelsesmedlemmer, kan man få sig en meget frisk temperaturmåling ved at gennemhøre det seneste byrådsmøde på Hvidovre Rådhus.

Hvis man derimod har bedre ting at foretage sig, så kan man tage de følgende linjer som en lynanalyse af, hvor høj feberen er, eller om der måske nærmere er tale om permafrost-tilstand mellem parterne: De "nye magthavere" og oppositionen.

På mødet var der i hvert fald ind til flere punkter, der afkastede sætninger som: "Hvis jeg havde en violin, ville jeg give den til jer", "Tak for kaffe" eller "Sikke noget vås". Disse tre udsagn kom fra medlemmer af den "nye" magt. Fra oppositionen blev der brugt sætninger som "tilrane sig magten" og det mere appellerende "jeg forstår ikke, hvordan (især rettet mod Hvidovrelisten og SF, red.) I kan være med til det her".

Stemningen var med andre ord ikke videre jule-hjertelig, og som udenforstående er det mere end svært at se, hvordan parterne, der på begge sider hævder at ville samarbejde, nogensinde skal nærme sig hinanden. Samtidig ser det ud til, at valgkampen op mod kommunalvalget i 2025, i hvert fald i det tidligere borgmesterparti, helt indlysende er gået i gang. Tak for kaffe, det bliver to lange år, vi alle har i vente, hvis tonen fortsætter.

Men byens folkevalgte og alle dem, der har valgt dem og bor i Hvidovre, ønskes alligevel et godt nytår 2024 herfra.

 

nem