KAN VI FORHINDRE EN MILJØ-KATASTROFE I HVIDOVRE

KAN VI FORHINDRE EN MILJØ-KATASTROFE I HVIDOVRE

Ulykker og katastrofer kan altid ske, men ved at være på forkant og arbejde opmærksomt og grundigt med miljøtilsyn, minimerer vi risikoen, skriver TINA CARTEY HANSEN og SØREN FRIIS TREBBIEN

LÆSERBREV: Med rettidig omhu fra den Konservative gruppe har vi i hvert fald taget et vigtigt skridt i den rigtige retning!

Mon ikke de fleste kender til den miljømæssige katastrofe, der i øjeblikket udspiller sig i Randers? Flere tusinde tons jord er skredet og har bragt vandmiljø og lokalsamfund i fare. Randers Kommune arbejder i døgndrift for at undgå en miljøkatastrofe, mens både virksomheden Nordic Waste og kommunens rolle i sagen undersøges.

Kunne en lignede katastrofe ske i Hvidovre? Med et af Danmarks største industriområder på Avedøre Holme, hvor der bl.a. er et deponi, tung industri og anlæg der kan belaste miljøet, er vi tætte naboer til mulige miljøuheld. Især hvis kommunen ikke laver de lovpligtige miljøtilsyn.

Tilbage i august 2023 råbte vi fra Det Konservative Folkeparti højt og fik ændret en anbefaling fra at kommunalbestyrelsen skulle godkende, at kommunen ikke opfyldte lovpligtige miljøtilsyn, til at der blev sat penge af til dem i budgettet for 2024. Konkret blev der afsat godt 7 mio. kr. til at ansætte flere miljømedarbejdere, så samtlige tilsyn kan laves og loven dermed overholdes.

Tænk scenariet, hvis der ikke var blevet sat penge af! Så kan man kun frygte, at manglede tilsyn kunne havde ført til uhensigtsmæssige situationer. Uden ekstra ressourcer kunne travlhed have ført til dårligere kvalitet med tilsynene, og regningen ved en ulykke kunne være havnet på borgernes bord, hvis kommunen ikke havde udført eller lavet mangelfulde tilsyn.

Ulykker og katastrofer kan altid ske, men ved at være på forkant og arbejde opmærksomt og grundigt med miljøtilsyn, minimerer vi risikoen. Ingen hverken kommune eller virksomhed, gør noget af ond vilje. Men som vi ved, sker ulykker og katastrofer på grund af en række af flere utilsigtede hændelser. Vi er derfor glade for at kommunalbestyrelsen lyttede til vores bekymringer, og at vi snart kan sige velkommen til flere dygtige miljøkonsulenter her i Hvidovre.

De penge vi bruger på miljøområdet, havde andre måske gerne set brugt til andre serviceopgaver i kommunen. For os er forebyggelse og beskyttelse af vores miljø dog også en kerneopgave, der skal tages alvorligt på samme måde som penge til vores skoler, plejehjem osv. Vi taler ikke kun om at værne om vores miljø, men sætter handling og økonomi bag ordene! Derfor bakker vi også fuldt op om kommunens nylige beslutning om ikke at salte kunstgræsbanen, da vores vandløb var i risiko for at blive påvirket af det.

Som det borgerlige grønne parti arbejder vi i Det Konservative Folkeparti for at klimaet og miljøet har de bedste forhold i samspil med vores by og samfund. Vi stræber efter at de beslutninger der bliver taget på området, beror på faglighed og er til gavn for miljøet så de kommende generationer af Hvidovre borgere også har en god og grøn by at leve i.

 

Venlig hilsen

Tina Cartey Hansen og

Søren Friis Trebbien

Næstformand og medlem af Klima-, Miljø-, og Teknikudvalget