Kan vi igen snyde EKSPERTERNE?

 Kan vi igen snyde EKSPERTERNE?

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Det er ikke mange positive odds, de såkaldte eksperter og bookmakere levner Hvidovres nyoprykkede fodboldhold i Superligaen. Man kan så håbe på, at de IGEN tager fejl, som de gjorde de to foregående sæsoner i Nordic Bet-ligaen, hvor Hvidovre på forhånd var dømt til nedrykning, men begge år opnåede topplaceringer, - nummer 3 og 2.

Selvfølgelig bliver det uhyggeligt svært for HIF - vor lokale fodboldstolthed - at klare sig i et selskab med mangemillionærforretniger, der ikke behøver at tænke på økonomien, men kan købe ind og sælge bare en enkelt spiller - som regel udlændinge - for et beløb, der svare til det, Hvidovre har på et årsbudget.

Det bliver selvsagt heller ikke lettere, at Hvidovre er blevet handicappet på forhånd, ved at de to første kampe, -premieren i Superligaen - skal spilles på udebane i det jyske, først mod de flere gange guldvindere Midtjylland på fredag den 21. juli, og dernæst søndag den 30. juli i Randers, inden der bliver hjemmekampspremiere mod AGF den 6. august.

Den usædvanlige hårde start skyldes selvfølgelig at Hvidovre Stadion - Pro Ventilation Arena - skal igennem nogle sikkerhedsmæssige retableringer til et millionbeløb, inden første match på hjemmebane. Det er ikke klubbens skyld; -årsagen er ganske enkelt at kommunen i flere år har misrøgtet stadionfaciliteterne hvad fodbold angår, - også selv om det i alle årene har været fodbolden der har trukket flest borgere til lokale arrangementer. Andre kulturelle aktiviteter er blevet vægtet højere.

En række andre store byer/kommuner har fulgt med tiden, og udbygget deres stadions, bl.a i Lyngby, Hobro, Helsingør, Esbjerg og Vendsyssel. Og lige nu arbejdes der bl.a. i Kolding på et fodboldstadionprojekt til ca. 100 mio kr. til byens nyoprykkede 1. divisionshold.

Hvidovre har - også i forhold til de andre byer - en sjælden fodboldtradition med bl.a. tre danske mesterskaber og et pokalmesterskab, men desværre glemte kommunen i en lang periode at værne om det og give fornøden opbakning.

Tilbage kan vi så håbe på at vore halvtids-proffer, den gode blanding af unge og rutinerede, og folkene bag holdet, kan overraske, og på baggrund af godt sammenhold, viljestyrke og det presspil, de er blevet berømmet for, kan overraske skeptikerne påny.

 

nem