Kan vi snart blive fri for løgnene

Kan vi snart blive fri for løgnene

CARSTEN THØFNER og LENE HULTÉN om almene boliger og andre kommunale ansvarsområder

LÆSERBREV: Min mand læste lokalavisen 21. februar og sagde: Måske skulle vi skrive til AAB og sige tak for, at vores husleje kun stiger med 15%. Vi har oven i købet endnu mere grund til at være taknemlige, for AAB betaler halvdelen for at få udbedret deres egne byggeskader, så vores huslejer kun stiger med omkring halvanden tusinde om måneden.

Meget værre ser det ud hos Lejerbo, hvor huslejerne stiger med 65%. For en lejer af 62 m2 betyder det, at den nuværende husleje på kr. 4.779 stiger til kr. 7.885, når der nedlægges 84 boliger, som Lejerbo ikke har råd til at vedligeholde.

Hvad der er blevet af beboerne i de 84 lejemål, der bliver nedlagt, kan man gisne om, men sikkert er det, at de ikke vil få bedre vilkår eller måske overhovedet en bolig, der er til at betale, på det almene boligmarked, som efterhånden er ved at være lige så sort og lukrativt for aktørerne som narkomarkedet – og så er det i modsætning til narkoindustrien straffrit.

I kommunen er forslaget om Lejerbos finansiering af deres egne fejldispositioner via borgernes huslejer selvfølgelig allerede gået igennem Økonomiudvalget uden at møde hverken særlig modstand eller opmærksomhed.

De har travlt i kommunerne med sager, der er vigtigere end borgernes ve og velfærd.

Forslaget venter derfor nu på endelig godkendelse i Kommunalbestyrelsen, hvor det formentlig vil gå lige så upåagtet og smertefrit igennem.

Vi borgere hører jo kun om de sager, der bliver opdaget. Som på det allersidste: Nordic Waste, mobning og overgreb på børn og gamle i kommunernes institutioner og andre misligholdte sager, som vi først hører om, når det ikke mere er til at skjule konsekvenserne af dem.

Det er jo bare sådan, det er, så kan vi ikke snart blive fri for at høre fra alle landets politikere, at det er anderledes, og at vi er verdens bedste og ligger øverst og over alle andre med os sammenlignelige lande. Man skal være over 70 for at kunne huske, da bare noget af alt det pral og løgn var sandt.

Med venlig hilsen

Carsten Thøfner og Lene Hultén