Koncert med prisvindende italiensk fløjtenist

 Koncert med prisvindende italiensk fløjtenist

Koncert på lørdag den 11. november i Risbjerg kirke med ung musiker, der har optrådt som solist verden over

På lørdag den 11. november kl. 15.00 er der koncert i Risbjerg Kirke med en af verdens mest eftertragtede og anerkendte solofløjtenister.

Den italienske Alberto Navarra, som blot er 25 år gammel, har på trods af sin unge alder allerede været inviteret ved adskillige prestigefyldte festivaler, bl.a. Lucerne Festivalen, Salzburg Festspiele og BBC Proms.

I 2019 flyttede Alberto fra sit italienske hjemland til Spanien for at studere ved Reina Sofia konservatoriet i Madrid, og modtog hurtigt prisen for bedste studerende – en pris personligt uddelt af dronning Sofia af Spanien.

Efter flere førstepræmier ved forskellige internationale konkurrencer, vandt Alberto i 2022 Nielsenkonkurrencen, og har siden da optrådt som solist verden over – deriblandt med adskillige danske orkestre, og med verdenskendte dirigenter såsom Ivan Fischer og Kirill Petrenko.

Den unge fløjtenist har derudover stor erfaring som orkestermusiker, og har samarbejdet med ensembler som Teatro La Fenice orkestret i Venedig, Ensemble Albeníz og Barcelona symfoniorkester. I 2022 vandt Alberto en audition med over 200 kandidater til en akademistilling ved Karajan Akademiet hos Berlinerfilharmonikerne. Han har i den forbindelse regelmæssigt optrådt som fløjtenist i Berlinerfilharmonikerne, og får derudover vejledning af den berømte franske fløjtenist Emmanuel Pahud, som udtaler sig om Alberto som ”et af sin generations største talenter, … som især skiller sig ud med sin klangprojektion, stage presence og musikalske idéer”.

Takket være førstepræmien ved Nielsenkonkurrencen, indspiller Alberto snart sin debut CD med Odense symfoniorkester under Orchid Classics.

Til koncerten i Risbjerg Kirke vil den fantastiske fløjtenist, sammen med sin pianist og akkompagnatør, Marianna Tongiorgi, forkæle publikum med musik af bl.a. Mozart, Poulenc og Donizetti.

Der er gratis adgang til koncerten.

Foto: Alberto Navarra.