Kort venteliste til ungdoms-boliger

Kort venteliste til ungdoms-boliger

Tildeling af lokale ungdomsboliger sker blandt andet efter uddannelseslængde - det anbefales at man bor der mindst 2 år

Når den lokalpolitiske tale falder på, hvilken form for boliger vi mangler i Hvidovre, bliver det indimellem anført, at Hvidovre mangler ungdomsboliger.

Men forholder det sig faktisk sådan?

Kommunalbestyrelsesmedlem Kenneth F. Christensen har stillet spørgsmål til ventelisten til ungdomsboliger og svaret vidner om, at mangel på ungdomsboliger tilsyneladende ikke er et problem i Hvidovre.

- I øjeblikket er der ikke lang ventetid på ungdomsboliger. Der er et naturligt flow i anvisning af ungdomsboliger, da der 2 gange om året er studiestart på mange ungdomsuddannelser, står der indledningsvis i det svar kommunalpolitikeren har fået i notatform.

Af notatet fremgår det endvidere, at den kommunale boliganvisning skriver de studerende op på en af følgende to kriterier:

1. ungdomsbolig Hvidovre, som er for de studerende, der bor i Hvidovre

2. ungdomsbolig tilflytter, som er for de studerende, der gerne vil flytte til Hvidovre.

- Når vi får en ungdomsbolig til anvisning, matcher vi boligen med de studerende, som vi har stående på vores opnoteringsliste. Når vi skal finde en ansøger til en ungdomsbolig, kigger vi på deres uddannelseslængde. Uddannelseslængden skal de oplyse til os i form af optagelsesbrev eller elevkontrakt, inden vi kan skrive dem op på vores opnoteringsliste. For at bo i en ungdomsbolig skal man være under uddannelse. Vi anbefaler, at man minimum bor i sin ungdomsbolig i 2 år, da man i de fleste boligselskaber efter de 2 år kan søge videre til almen familiebolig, fremgår det af notatet.

Desuden oplyses det i notatet, at en del studerende, der står på opnotetingslisten, kun har kort tid tilbage af deres studie og derfor kun vil kunne bo i boligen i kort tid.

- Disse unge kommer normalt ikke i betragtning, når der er en ledig bolig, da vi i stedet prioriterer unge, som har længere tid tilbage på studiet og derved kan bo længere i boligen Nogle af de studerende oplyser dog, at de muligvis skal studere videre efter den uddannelse, de er i gang med. Kan de studerende ikke bevise, at de skal læse videre på opnoteringstidspunktet, kan vi ikke gå ud fra, at dette er tilfældet og tager derfor ikke denne oplysning med i vurderingen til muligt boligtilbud. Dette kan derfor medføre, at man ikke får et boligtilbud fra kommunen, fremgår det af notatet.red