Kritik af personaleplejen i kommunens hjemmepleje

 Kritik af personaleplejen i kommunens hjemmepleje

Flytningen til den gamle Tarta-krydderfabrik kan betyde farvel til flere medarbejdere

Hos den kommunale hjemmepleje i Hvidovre vil man gerne nedbringe sygefraværet. Det finder de fleste fair nok, men det har alligevel vakt opmærksomhed – og en del kritik blev trukket frem – da man for en uges tid siden samlede hele Hvidovres hjemmepleje på den gamle Tarta-krydderfabrik ved Gungehusskolen, som den faste base i fremtiden.

Her kom man bl.a. ind på arbejdsbetingelserne i hjemmedplejen i dag, og der var stor utilfredshed på en række områder.

Imod flytningen

– For mange medarbejdere betyder flytningen nu lange cykelture frem og tilbage, nogle fra yderområderne ved Hvidovre Station, andre fra Hvidovre Havn, siger en pårørende, der ønsker at være anonym.

– Medarbejderne cykler i al slags vejr, både sommer og vinter, i sne og slud, hvilket jeg næppe tror, har en god effekt i forhold til at nedbringe sygefraværet. Endvidere betyder mere cykeltid naturligvis mindre tid hos klienterne.

– Medarbejderne skal nu møde ind på krydderfabrikken hver morgen, og skal også derned og holde frokost, ligesom de skal derned og aflevere deres iPad til fyraften. Altså rigtig megen tid på cyklen og man ansætter naturligvis ikke mere personale af den grund.

– Var det ikke bedre at man havde beholdt de forskellige baser ude i områderne, hvor klienterne bor, således at medarbejderne fik mere tid og man samtidig skånede de hårdt arbejdende sosu-hjælpere i stedet. På den måde kunne de måske blive lidt længere på arbejdsmarkedet, uden total nedslidning før pensionen. Man kunne f.eks. sagtens sætte en pavillon op på grusbanen i den ende af Hvidovre, når skolen skal renoveres, – det har man jo allerede gjort for de Ukraniske flygtninge.

Søger ”Arne-pension”

– Det tangerer dårlig personalepleje og hjælper ikke på rekruterings-issuet, som man generalt har i hjemmeplejen i forhold til varme hænder, slutter vor hjemmelsmand, og oplyser at han gerne vil gerne være anonym, da han har en pårørende der stadig er sosu-medarbejder i kommunen, men efter det sidste tiltag og sammenlægningen på krydderfabrikken og dermed de daglige lange cykelture, nu overvejer at søge Arne pension, noget vedkommende aldrig havde drømt om tidligere.

 

Foto: Med flytningen får mange hjemmehjælpere nu lange cykelture frem og tilbage i alt slags vejr, nogle fra yderområderne ved Hvidovre Station, andre fra Hvidovre Havn, siger en pårørende, der ønsker at være anonym.

m