Kunstgræsbanen bliver nu endelig til noget!

Kunstgræsbanen bliver nu endelig til noget!

Kommentar af Steffen Sivertsen, Formand i Rosenhøj Boldklub

FODBOLD: Endelig kom afgørelsen om etablering af en ny kunstgræsbane i Hvidovre ved Sønderkærskolen. Denne beslutning markerer ikke kun en lille sejr for Rosenhøj BK, hvor vores medlemmer kan se frem til bedre rammer for deres idræt - men for hele lokalsamfundet. Kunstgræsbanen vil blive et samlingspunkt for idræt, bevægelse og fællesskab – et sted, hvor børn, unge og voksne kan udfolde sig året rundt. Den store fordel bliver, at fodboldsæsonen ikke længere vil gå på hæld med sommeren, fordi kunstgræsbanen sikrer vedvarende aktivitet og træning også i vinterhalvåret.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke de ansvarlige politikere, der har støttet projektet både undervejs og i mandags, hvor et flertal i Kultur- og Fritidsudvalget stemte for den endelige anlægsbevilling på 9,6 millioner kroner.

Op til denne glædelige beslutning har vi dog været vidner til en proces, der har skabt meget frustration. Oprindeligt var kunstgræsbanen en del af kommunens budget for 2022, men diverse administrative og politiske udfordringer og uenigheder har udskudt opførelsen og udfordret troen på, at kunstgræsbanen nogensinde ville blive til noget.

Ventetiden har også været medvirkende til, at den afsatte økonomi ikke længere var tilstrækkelig, hvorfor vi priser os lykkelige for, at politikerne mandag d. 4. december besluttede sig for den altafgørende tillægsbevilling på 3,1 millioner kroner til opførsel af banen. Efterfølgende har kommunalbestyrelsen også godkendt, så nu kan vi forhåbentligt lægge fortiden bag os og glæde os over fremtiden. Planen er, at banen står klar i marts 2025.

Tak til politikerne, der stemte for denne bevilling, så ventetiden ikke endte med at koste kunstgræsbanens liv. Vi lover at bruge den kommende bane til timevis af aktivitet og idrætsglade borgere hver eneste uge, året rundt.

Idrætsglade hilsner

Steffen Sivertsen, Formand i Rosenhøj Boldklub