Lejerbo om Børnehuset Egevolden: Foreløbig er der dialogmøde...

Lejerbo om Børnehuset Egevolden: Foreløbig er der dialogmøde...

På dialogmøde om udbedring af asbestfund ved Børnehuset Egevolden skal det drøftes, hvem der skal udbedre skader

NYHEDER: Hvem skal egentlig betale for fjernelse af asbestfund på Børnehuset Egevoldens legeplads og stiareal?
Hvidovre Avis har spurgt både Hvidovre Kommune og Lejerbo, der ejer bygningen om, hvem der skal forestå arbejdet med at fjerne asbestfundet. Hvidovre Kommune svarede allerede i sidste uge:
– Lejerbo har oplyst til Hvidovre Kommune, at de ikke mener, at de er ansvarlige for asbeststøvet. De mener ikke, at det kan påvises, at asbeststøvet stammer fra bygningernes tage. Hvidovre Kommunes holdning er modsat, at kilden til asbesten er tagene på daginstitutionen, siger Tine Larting, der i sidste uge indkaldte Lejerbo til et møde, hvor sagen skulle drøftes.
Lejerbo henviser også til det indkaldte dialogmøde, men vil ikke umiddelbart fortælle Hvidovre Avis, hvem de mener skal stå for udbedringen.
– I forbindelse med at Hvidovre Kommune skal installere et ventilationsanlæg, bliver Hvidovre Kommune gjort opmærksom på forhøjede værdier af asbest. Børnehuset er beliggende i den almene boligafdeling 049-0 Egevolden I, der tilhører boligorganisationen Lejerbo Hvidovre. Som en helt normal del af gensidig oplysningspligt, informerer Hvidovre Kommune bygningens ejer om fundet af asbest, lyder det i et kortfattet svar fra Lejerbos kommunikationschef Tine Staun Petersen og uddyber, at det på dialogmødet skal drøftes, hvilke aktiviteter der skal iværksættes af hvem og hvornår.
Hvidovre Avis har naturligvis spurgt Lejerbo, hvad resultatet af dialogmødet blev, men har foreløbigt ikke fået svar fra Lejerbo.
red