Lokalpolitik helt i bundniveau: Populistisk farce om Store Bededag

Lokalpolitik helt i bundniveau:  Populistisk farce om Store Bededag

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Hvidovre Avis' redaktion har fået et par henvendelser om en mærkværdig og temmelig rodet sagsbehandling på det seneste kommunalbestyrelsesmøde.

Ved gennemlytning af mødet viser det sig da også, at en stor del af vores valgte i kommunalbestyrelsen helt overraskende mestrer farcens kunst. Hvidovre Avis har gengivet de centrale udtalelser i ugens forsideartikel - så læs dem med egne øjne, hvis førnævnte farcebenævnelse virker overdrevet.

Nu har det jo vist sig, at det faktisk kan være farligt at lægge sig ud med landets magthavere, men jeg vover alligevel pelsen, når der nu blot er tale om den lokale magt. For på dagsordenen blev særligt et helt igennem simpelt punkt om skolefridage affyringsrampe for noget nær et drama i flere akter. Et uventet forslag fik nemlig et flertal til at mene, at de kunne genindføre Store Bededag for vores skolelever.

Der skal ikke her siges noget hverken godt eller dårligt om Store Bededag, endsige behovet for at beholde eller afskaffe helligdagen.

Men debatten i kommunalbestyrelsen, som i øvrigt kan høres i sin fulde, blomstrende og til tider rasende helhed på Hvidovre Kommunes hjemmeside, vidner om, at selv om et centralt medlem af det tidligere borgmesterparti for en stund mistede besindelsen, så bevarede socialdemokraterne trods alt fornuften og faldt ikke for det lidt - undskyld mig - populistiske forslag om at genindføre Store Bededag for vores skolelever. Som Socialdemokraternes spidskandidat sagde: "Lærerne skal jo stadig arbejde på Store Bededag".

 

 

nem