Må man grine af psykisk sygdom?

 Må man grine af psykisk sygdom?

Ny serie af arrangementer på Teater Vestvolden - første gang 23. november - med poetry slammer Peter Dyreborg

Torsdag den 23. november sker der noget helt nyt på Teater Vestvolden i Hvidovre.

Hér er der nemlig premiere for en serie af nye arrangementer med lige dele underholdning og eftertænksomhed. Og som alle blander god musik og poetisk spoken word.

Temaet for den første aften i november er netop psykisk sygdom og sårbarhed, som bliver præsenteret med både humor og alvor.

Det er Teater Vestvolden som i samarbejde med Kulturhus Risbjerggaard har engageret den kendte poetry slammer Peter Dyreborg til at være vært for de nye saloner med musikpoesi, som de kalder det. Han har tidligere vundet DM i poetry slam, og har i mange år været engageret på Det Kongelige Teater.

Hver salon præsenterer et overordnet tema, som både værten og husorkestret vil fortolke på litterær og musikalsk vis. Til januar er det fx danskhed og i februar klima, og til hver salon er der også en særligt inviteret guest star.

Den særlige gæst til det allerførste show i november er Sara Hauge, som er dobbelt poetry slam DM-vinder. Hun er kendt for sin hurtigtsnakkende og vrede, men altid humoristiske facon, og så er hun tilmed den poetry slammer, som skriver Danmarks bedste rim.

Men Sara lever også med blandt andet skizofreni og angst. Hun har i flere år turneret med foredraget “Jeg er så syg i hovedet, at jeg næsten er normal”, hvor hun fortæller om sit eget liv med psykisk sygdom, systemet og følgerne deraf. Men må man egentlig gerne grine og lade sig underholde af et så alvorligt emne?

Når Sara optræder kan man slet ikke lade være!

Aftenens husorkester i november består af musikerne Lars Emil Riis Madsen, Spencer Gross og Benjamin Aggerbæk, som skal spille numre inspireret af temaet, ligesom de skal lave improviseret samspil med Peter Dyreborg.

Det bliver altså en helt anderledes teatertur i Hvidovre, som gæsterne i de bløde møbler kan opleve. Og hvor de via litteratur og musik kan få en underholdende indføring i et ellers alvorligt emne, der tales meget om.

Arrangementet begynder kl. 19.30, og der er også en pause undervejs, så man kan mingle og hygge i baren, også med de optrædende. Stemningen er nemlig uformel og helt nede på jorden, selv om det kunstneriske niveau er i top. Billetten koster kun 80 kr., endda kun 40 kr. for studerende, og købes i forsalg på teatrets hjemmeside teatervestvolden.dk/teater-vestvoldens-salon-1/

- Så... har du mod på at opleve noget nyt, som både giver dig noget at grine af og tænke over?

- Så kom med den 23. november til Teater Vestvoldens salon med spoken word og live musik. Og rigtig god stemning, lyder det fra Teater Vestvolden.

Foto: Peter Dyreborg er den nye vært ved musiksalonerne.