Mange HIF-chancer, men målene udeblev

Mange HIF-chancer, men målene udeblev

Tabte 0-1 til topholdet Viborg, men kunne lige så godt have vundet

FODBOLD: Så længe der er en mikroskopisk chance, vil vi da slås for det, lød en kommentar fra HIF-lejren inden søndagens hjemmeopgør mod slutspilsgruppens tophold Viborg.

Men efter to sejre og to gange tre point i de foregående kampe, lykkedes det ikke Hvidovre at følge ”stimen” op med en sejr over topholdet. Så det må nok erkendes at mulighederne for overlevelse nu nærmer sig de før omtalte mikroskopiske.

Hvidovre spillede ellers fint op mod topholdet, der spiller med om pladser i Europa. Især i 1. halvleg var der optræk til flere gode muligheder i Viborgs felt, uden at det for alvor blev farligt. De to hold kunne derfor gå til pausen med samme stilling som ved start.

VAR-kendelse udeblev

I 2. halvleg havde HIF flere gode chancer, bl.a. til Greko Jakobsen og Thomsen. Og det var rigtig tæt på for Hvidovre midtvejs, hvor mange mente at Viborgs målmand skulle have haft rødt kort, som han slap for i det omvendte opgør. Keeperen kiksede et spark, og blev ”fanget” for langt ude af målet, så det blev til en friløberchance for HIF’s topscorer Tobias Thomsen. Her så det ud som om den jyske keeper tog fat i Thomsen arm. Men kampens dommer så ingen forseelse, og utroligt nok undlod man også at bruge VAR..

Hvidovre fortsatte med at være det hold, der ville det mest og forsøgte at gå meget højt op på gæsterne. Det betød nogen usikkerhed i det ellers stærktspillende forsvar, og med bare ti minutter igen gik det galt. Gæsterne fik alt for let spil på den sidste tredjedel og bolden blev sparket ind over til en helt fri Jakob Vester, udnyttede den megen plads i feltet og med et flot skud sendte bolden i nettet til 1-0 sejren.

Hvidovre forsøgte sig herefter med mere direkte spil, uden at man rigtigt fik udfordret Viborg-defensiven. På kanterne gjorde Fredslund og Mark Nielsen det udmærket, men det var tydeligt at HIF savnede de hurtige fløje, der var ude med karantæne og skade. Med nederlaget ser det fortsat meget vanskeligt ud for HIF at tro på overlevelse, inden en vanskelig udekamp på søndag mod Randers FC.

Foto: Igen en stor arbejdsindsats af Malte Killerich og Thomas Jørgensen.

ka-ma