Maria og Oliver var til stor fest på slottet

Maria og Oliver var til stor fest på slottet

De to unge fra Hvidovre fik talt med både festens hovedperson og kronprinsesse Mary

Sidste søndag var Maria og Oliver fra Hvidovre sammen med 200 unge fra landets andre kommuner og med medlemmer af både det danske og de europæiske kongehuse inviteret til gallafest på Christiansborg Slot i anledning af Prins Christians 18 års fødselsdag.

De to unge fra Hvidovre kendte hinanden i forvejen, da de har gået i samme klasse i udskolingen. Og det var rart at kende én anden gæst ved den store gallafest på forhånd, siger 18-årige Maria. Det blev en større opgave for hende at forberede sig til festen – og finde den helt rigtige kjole til den særlige anledning, fortæller hun.

– Jeg har prøvet en hel masse kjoler. Det tog virkelig lang tid at finde den rigtige. Men jeg var meget tilfreds med den, jeg endte med at vælge, fortæller Maria. Festen på slottet blev en stor oplevelse for både Oliver og Maria, der var enige om, at bare det at være med var en kæmpe oplevelse i sig selv. De to unge sad til bords med unge fra Nordfyn og Syddjurs Kommune og havde også selskab af løjtnant i Flyvevåbenet Sune Fonnesbæk, hovedbestyrelsesmedlem i FDF, Sofie Larsen og kongelig konfessionarius, biskop i Århus Henrik Wigh-Poulsen. De fik begge to mulighed for at tale med festens hovedperson, Prins Christian.

– Prinsen hilste pænt og spurgte ind til vores aften, og hvordan vi var blevet valgt af vores kommuner, fortæller Maria. Oliver kan supplere og fortæller, at de også fik talt med Kronprinsesse Mary, der spurgte ind til deres aften.

– Det bedste ved festen var helhedsoplevelsen af at prøve at fejre i selskab med de kongelige, og så var musikken til maden også rigtig god, siger Oliver, der selv spiller i det lokale band White Out Boys.

Festen på slottet var en oplevelse som de to unge helt sikkert ikke kommer til at glemme foreløbig.

Foto: Maria og Oliver hilste på dronningen, kronprinsen, kronprinsessen samt 18 års fødselaren prins Christian.