Marilyn Mazur første gæst i ”Søndagshjørnet”

Marilyn Mazur første gæst i ”Søndagshjørnet”

Mød den verdenskendte percussionist (og Hvidovreborger) Marilyn Mazur til et spændende interview søndag eftermiddag den 17. september. Hun er gæst i ”Søndagshjørnet” - et tilbagevendende interviewforum med publikum ledet af Keld Broksø.

Hvidovres Kulturhus Risbjerggaard til 170 mio. kr. skal bruges, mener journalist og forfatter Keld Broksø, som længe gerne har villet bruge rammerne til åbne interviews med folk med en særlig spændende historie. Også gerne med tilknytning til Hvidovre, men ikke nødvendigvis. Nu er der linet de første tre eftermiddags-interviews op til tre søndage i efteråret.

- Jeg glæder mig helt vildt til at åbne ballet til ”Søndagshjørnet” ved at lade publikum møde den verdenskendte percussionist (og Hvidovreborger), Marilyn Mazur, til et spændende, underholdende interview 17/9 kl. 14-15.30. Hun er en megakreativ sjæl, som har gået sine egne veje i musikkens verden - både nationalt og ikke mindst internationalt. Det interview - og de kommende - drives meget af min egen nysgerrighed, men forhåbentlig også publikums nysgerrighed, for sidste halve time er reserveret til spørgsmål fra publikums. Et kernespørgsmål til Marilyn Mazur og øvrige gæster fra mig i Søndagshjørnet er: Hvad driver dem? I jagten på svar kan man ikke blot blive klogere på gæstens liv, men måske endda på sit eget liv - og hvordan det former os, forklarer Keld Broksø.

Mazur på genbesøg

Marilyn Mazur har tidligere spillet på Risbjerggaard, hvor musikken talte. Nu taler hun selv om musikken, visionerne, sit liv - og vi får musikbidder til at understrege pointerne.

Marilyn Mazur er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, er autodidakt percussionist og har spillet med et hav af jazzens store, der alene ved navns nævnelse skaber ærefrygt hos genrens kendere:

Miles Davis, Wayne Shorter, Lindsay Cooper, Jan Garbarek, Gil Evans – for at nævne nogle, men hun har også taget valg undervejs væk fra den internationale stjernehimmel. En strøm af priser er fulgt, herunder Ben Webster prisen (1983), Jazzpar Prize 2001, og Telenors Culture Award (2010).

Billetter til Søndagshjørnet á 80 kr. købes gennem Kulturhus Risbjerggaards hjemmeside.

Rødglødende folkesocialist og konservativt borgerdyr

Interviewet med Marilyn Mazur bliver med humor, kant og eftertanke - ligesom ved de to kommende runder af ”Søndagshjørnet,” der allerede er i kalenderen.

Søndag den 15. oktober – igen klokken 14-15.30 – er der to kendte Hvidovrefolk, borgmesteren og første viceborgmester, på programmet under overskriften ”Mød den rødglødende folkesocialist og det konservative borgerdyr.”

- Det burde ikke kunne lade sig gøre… men to partier udenfor regeringen på henholdsvis højre og venstre side af Danmarks regering danner sammen lokal ”regering” i Hvidovre. Folkesocialisten Anders Wolf Andresen (SF) er trådt videre ud af salig Aksel Larsens og Gert Petersens fodspor til dagens voksen-skæld-ud på de regerende socialdemokrater - og ind på borgmesterstolen i Hvidovre. Første viceborgmester, Søren Friis Trebbien (K), er rundet af konservative dyder som ”Gud, Konge & Fædreland,” Schlüters optimisme i sen 80erne og vore dages højre-opposition til SVM-regeringen. Under borgmesterens aktuelle barselsorlov overtager den konservative endda rorpinden i Hvidovre fra SF´eren. Hænger det overhovedet sammen? spørger Keld Broksø.

- Jeg vil gerne have publikum til at komme og høre, hvad der er tilbage af værdipolitikken i Hvidovre (om nogen?) Kan lokal pragmatisme få en kommuneadministration til at fungere på tværs af partiskel? Er der mere at være enige end uenige om i lokalpolitik? Hvad samler dem – og hvad skiller dem? Hvordan var det egentlig kuppet foregik en sen valgnat mod de regerende socialdemokrater gennem 98 år? Hvem er de? Og hvordan har de det egentlig med hinanden? Det bliver spændende at gå lidt i kødet på den lokale ”regering,” siger Keld Broksø.

Vinbonden

Endelig er der den 26. november ”Søndagshjørnet” med vinavler Miriam Arcerito, som forpagter vingården Dansk Vincenter ved Avedøre og er producent af Nordlund vin.

- Jeg har længe syntes det er vildt syret, at vi har en vinbonde i Hvidovre – og jeg har selv givet flere af Miriams flasker som gave, når man skulle komme med en lidt anderledes ting. Nu synes jeg vi er flere, som skal høre den vilde historie om at bygge Nordlund Vin op på trods af økonomi, men med hjerteblod og engagementet på rette sted, fortæller Keld Broksø.

 

Foto: Marilyn Mazur har tidligere spillet på Risbjerggaard. Nu fortæller hun i ”Søndagshjørnet” om sin musik og sit liv som to uadskillelige størrelser. Der sker i den første af efterårets tre interviewrunder på søndage. Journalist, forfatter og kommunikationsrådgiver Keld Broksø