Med i "DanseDrømme" på Det Kgl. Teater

 Med i "DanseDrømme" på Det Kgl. Teater

Projekt "DanseDrømme" er et eksperimenterende scenekunstprojekt med et socialt sigte. - Spiller 3., 4. og 5. aug.

Med Reumertvindende koreograf Tim Rushton som den kreativt samlende kraft udfolder 25 unge deres tanker, drømme og følelser over temaet KROP.

Inspireret af Pina Bausch’s kunst og arbejdsmetode bliver de unge fremkaldt i en nutidig original forestilling med nykomponeret musik af Gert Østergaard og bæredygtige kostumer skabt af fem unge designstuderende under Maja Brix ledelse.

En af de medvirkende er Kriti Bhattarai fra Hvidovre.

Forestillingen KROP handler om at være ung i dag og om at finde sig selv i en hastigt foranderlig verden. Om at finde styrke til at være, til at kæmpe og til at elske.

- Vi er mellem 14 og 22 år. Vi kommer fra øst og vest. Vores liv og historier er vidt forskellige. Vi har lært af hinanden undervejs i projektet, udfordret vores grænser og udviklet sider af os selv, vi ikke anede eksisterede, siger Kriti.

Ingenting er som før

- Gennem tre måneders workshops og prøver og fælles mål med stærk disciplin, samarbejde og kærlighed har vi været på en mental rejse ind i sindet og ud i kroppen og udforsket vores forskellige oplevelser over temaet KROP. Vi har alle et forhold til vores krop på godt og ondt.

Gennem en serie af interviews med de 25 medvirkende har vi talt om begrebet KROP. Nogle udsagn indgår som en del af soundtracket, mens andre udsagn har været inspiration for koreografien. Kostumerne er aflagte skjorter doneret af københavnske borgere som er blevet dekonstruerede og re-designet af 10 designaspiranter under professionel ledelse.

Der er forestillinger den 3. 4. og 5. august kl. 16 og 18 på Det Kongelige Teater.

Foto: Kriti Bhattarai fra Hvidovre er med i forestillingen på Det Kongelige Teater. (Foto: Muhammad Elarbi)