Mennesker før træer - trods alt

 Mennesker før træer - trods alt

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Hvidovres mest omtalte vejstykke i nyere tid, Ege Alle, skal ikke længere have egetræer på endevejstykket. Det kan man da kalde et paradoks i en kommune, hvor man da vist ellers vægter træer i bybilledet meget højt.

På den anden side kan der ikke være tvivl om, at træernes glorværdige, for nogle generende, fremtoning har skabt så meget splid i nabolaget omkring dem, at det for sjælefreden trods alt nok er bedst at få dem fjernet.

For mennesker kommer vel trods alt før træer?

Paradokset fortsætter dog, når det går op for èn, at der samtidig arbejdes på en kommunal træpolitik, hvor et af punkterne lyder: Når der fældes eksisterende træer, vil vi erstatte dem med nye.

Denne sætning behøver naturligvis ikke betyde, at der for enhver pris skal plantes et nyt træ, hvor der er fældet et træ. Forhåbentlig kan der findes en gylden mellemvej, hvor både det grønne og det menneskelige kan tilgodeses, så nyplantede træer i hvert fald ikke udplantes til gene for borgerne.

Vi bor jo trods alt også i en godt udbygget forstadskommune, hvor der alt andet end lige er begrænset med plads til at folde naturen helt ud - og hvor der alt andet end lige (og heldigvis) findes en hel del grønne områder med massevis af træer.

 

nem