Mens vi venter på metroen: Ny midlertidig station ved Ringstedbanen i Hvidovre

Mens vi venter på metroen: Ny midlertidig station ved Ringstedbanen i Hvidovre

Banedanmark åbner på mandag den 1. april helt overraskende op for en kæmpe rejse-muligheds-overraskelse for pendlere til og fra København og Hvidovre Hospital. Det nye stop kommer til at hedde Ranslirpa

Mens vi venter på metroen, tager Hvidovre Kommune og Banedanmark nu et overraskende og gigantisk skridt ved at åbne op for en ny mulighed for at hoppe på toget fra Hvidovre Hospital.

Overraskelsen, der har premiere den 1. april, er ment som et forsøg på at mindske trafik ind i København og samtidig give patienter, besøgende og medarbejdere på Hvidovre Hospital en mulighed for at rejse hurtigere til og fra hospitalet. Det sker ved, at der oprettes en ny, men midlertidig, station på København-Ringsted banen på Allingvej i Hvidovre – tæt ved gangbroen over Holbækmotorvejen.

Forsøgsordning

Denne nye midlertidige station, sammen med den eksisterende gangbro, skal betragtes som en forsøgsordning, der kan afklare, om en metrostation ved Hvidovre Hospital har potentiale hvad angår antal af rejsende, der vil benytte forbindelsen.

Nuværende transportminister Daniel Thomassen er utrolig glad for endelig at kunne offentliggøre nyheden:

– Det har længe været et stort ønske i Hvidovre, at der kommer en metrostation til Hvidovre Hospital, og derfor er jeg også utroligt glad for, at jeg nu kan præsentere denne midlertidige mulighed, der ud over at være et godt tilbud til rejsende til og fra hospitalet samtidig skal afklare, om der er passagerpotentiale for en metrostation ved Hvidovre Hospital, siger Daniel Thomassen.

Som der har været skrevet en del om i nærværende avis, er ønsket om en metrostation i Hvidovre et dybfølt ønske fra de lokale politikere, og byens borgmester Donald Ulf Andresen er derfor ovenud begejstret for meldingen fra transportministeren.

– Jeg har svært ved at få armene ned, selv om jeg da ville ønske, at vi havde været inddraget i planerne. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi længe har ønsket os en metroforbindelse, så hvis dette er det forarbejde, der skal til, så siger vi tak, siger borgmesteren.

Nyt p-korps ved Allingvej

Som ovenfor nævnt skal det nye trinbræt i Hvidovre desuden dæmme op for at løse den voksende trafikudfordring, man oplever i København. Ved at give rejsende mulighed for at parkere bilen uden for Københavns bygrænse lettes trafikken i København. Samtidig mener transportministeren, at parkering i Hvidovre åbner op for et forretningseventyr for en lokal grundejerforening. Transportministeren har nemlig lavet en aftale med grundejerforeningen ved Allingvej om, at de kan administrere parkering i lokalområdet ved at etablere et parkeringsselskab, så de kan tjene lidt ekstra penge til foreningen.

– Jeg har allerede talt med grundejerforeningen, og de udtrykker klart, at de med stor fornøjelse vil agere parkeringsselskab i området. De glæder sig desuden til at iføre sig de meget flotte uniformer parkeringsvagterne skal have på. Ligeledes siger de, at de har masser af plads til at rumme et forhåbentligt meget stort antal biler, der ikke længere skal køre ind i København, lyder det afslutningsvist fra transportministeren.

I følge ministeren skal forsøget køre frem til næste 1. april, hvorefter passagertallet skal evalueres. Det nye stop kommer i øvrigt til at hedde Ranslirpa, som transportminsteren mener er et godt navn til en ny togstation.

Foto: Ny midlertidig station ved Allingvej: Der arbejdes på at lægge sidste hånd på nedgangen til den nye tog-station i Hvidovre. Åbning er 1. april.

pipgok